Ivanova: ei erakonna esimehel ega Tallinna nõukogul pole Savisaart enam vaja (6)

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olga Ivanova.
Olga Ivanova. Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna juhatuse liikme Olga Ivanova kinnitusel kandideeris partei Lasnamäe valimisringkonna esinumbriks ka Edgar Savisaar, kuid tema asemel osutus valitus erakonna aseesimees Mihhail Kõlvart.

Ivanova sõnul hääletati esmaspäeval Edgar Savisaare kandidatuur Lasnamäe valimisringkonna esinumbrist maha. «Sellega näitas nii erakonna esimees kui ka Tallinna Nõukogu, et Savisaart nendel vaja ei ole. Esinumbriks sai Mihhail Kõlvart, kes nüüd peab Savisaare valijale seletama, mis juhtus erakonnas. Palju õnne, Lasnamäe valija,» kirjutas Keskerakonna Lasnamäe piirkonna esimees Olga Ivanova sotsiaalmeedias. 

 

Keskerakonna Tallinna Nõukogu koosolek / Foto.
Keskerakonna Tallinna Nõukogu koosolek / Foto. Foto: Olga Ivanova Facebooki leht.



Loe lähemalt: Lasnamäe esinumber sügisestel valmistel on Savisaare asemel Kõlvart.
 

Kaljulaid: Ivanova püüab Savisaart kiskuda erakonna sisevõitlusesse
Keskerakonna juhatuse liikme Raimond Kaljulaidi sõnul andis Olga Ivanova ebakorrektselt edasi Keskerakonna Tallinna nõukogu koosolekul toimunud arutelu, Kaljulaidi sõnul püüab Ivanova kiskuda Edgar Savisaart erakonna sisevõitlusesse.

«Olga Ivanova annab kindlasti täiesti ebakorrektselt edasi koosolekul toimunud arutelu, muuhulgas tsiteerides erakonna esimeest ja peaministrit ebakorrektselt,» sõnas Kaljulaid linnaosavalitsuse pressiesindaja vahendusel. «Tegelikult saab Ivanova suurepäraselt aru, miks erakonna Tallinna nõukogu tema ettepanekut ei toetanud.»

Kaljulaid märkis, et esiteks on Edgar Savisaar ise on selgelt öelnud, et keskendub vaid oma tervise taastamisele. «Savisaare kiskumine erakonna sisesesse poliitilisse võitlusesse on ebakorrektne,» sõnas Kaljulaid. Teiseks nimetas Kaljulaid ebakorrektseks nõuda Savisaare kandidatuuri hääletamist ilma, et Savisaar ise oleks saanud koosolekul osaleda.

Kaljulaidi sõnul on hea tava, et inimest puudutavat küsimust ei arutata isiku selja taga.

«Kolmandaks, erinevalt Olga Ivanovast ei alahinda mina Mihhail Kõlvartit. Mul on erakordselt kahju, et ta ei saa olla Põhja-Tallinna valimisnimekirja liider, kuid olen veendunud, et Kõlvart on sajaprotsendiliselt valmis vastutuseks, mis kaasneb Edgar Savisaare kui endise ringkonna esinumbri kohaga ja teeb valimistel väga tugeva tulemuse,» sõnas Kaljulaid.

Keskerakonna Tallinna nõukogu nimetas saabuvateks kohalikeks valimisteks Mustamäe ringkonna esinumbriks Tallinna linnapea kohuseid täitva Taavi Aasa ning Lasnamäe ringkonna esinumbriks abilinnapea Mihhail Kõlvarti.

Keskerakonna juhatuse liige Olga Ivanova kirjutas seejärel sotsiaalmeedias, et Savisaar kandideeris Lasnamäe valimisringkonna esinumbriks, kuid tema asemel osutus valitus erakonna aseesimees Kõlvart.

Keskerakonna Tallinna nõukogu nimetas saabuvateks kohalikeks valimisteks Mustamäe ringkonna esinumbriks Tallinna linnapea kohuseid täitva Taavi Aasa ning Lasnamäe ringkonna esinumbriks abilinnapea Mihhail Kõlvarti.

Eelmistel, 2013. aasta kohalikel valimistel juhtis Keskerakonna valimisnimekirja Mustamäel erakonna praegune esimees ja peaminister Jüri Ratas, kes kogus toona 8017 häält, Lasnamäel aga partei eelmine juht, Tallinna linnapea ametist kõrvaldatud Edgar Savisaar. Savisaare kogutud 39 979 häält moodustas rohkem kui kolmandiku kõigist häältest, mis Keskerakond Tallinnas sai.

Taavi Aas kandideeris Keskerakonna nimekirja kolmandana Pirital ning Mihhail Kõlvart samal positsioonil Põhja-Tallinnas, pälvides vastavalt 227 ja 5307 valija toetuse.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles