Video: bussijuht Edgar M on linnaliikluses varemgi küsitavalt käitunud (5)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader videost

Ehkki Tallinna Linnatranspordi AS väitis möödunud nädala lõpus, et mitu liiklusohtlikku olukorda tekitanud bussijuhti ei ole varem karistatud, on ta varem siiski ettevõttes täiendava kontrolli all olnud.

Postimees avaldas möödunud nädala lõpus lugeja video, millest on näha, kuidas Tallinna linnaliini bussijuht tekitab mitu liiklusohtlikku olukorda. Tallinna Linnatranspordi AS taunis juhi Edgar M-i (nii nimetas juhti tööandja - toim.) käitumist, kuid märkis, et juhil puuduvad varasemad karistused, mistõttu tehti talle kirjalik hoiatus.

Nüüd aga on pinnale ujunud video 2014. aasta sügisest, kus väidetavalt tegutseb sama bussijuht. TLT pressiesindaja Urmas Tooming tunnistas, et ka selles videos on bussi roolis Edgar M.

Tooming rääkis, et kui TLT 2014. aasta novembri lõpus laekunud kaebust menetles, siis vaadati ka üle bussis olnud kaamera salvestused. Sealt oli Toomingu sõnul näha, et buss sõitis rohelise fooritule all ristmikule. Rada vahetas buss ettevõtte hinnangul seetõttu, et kõnniteele oli pargitud kaubik ning bussil ei olnud võimalik ohutult esimesel rajal kaubikust mööda sõita.

«Bussijuhi viga oli tõesti see, et ta ei näidanud ümberreastumisel suunatuld. Kui arvestada seda, et buss sõitis siiski foori rohelise tule all ning kõnniteele pargitud kaubik segas bussi liikumist esimesel raja, ei olnud põhjust juhti karistada. Küll võeti bussijuhi töö liinil täiendava kontrolli alla,» sõnas Tooming.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles