Ministeerium: Aasa väited Tallinna koolide kaotamise kohta on arusaamatud

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud

Haridus- ja teadusministeerium lükkab ümber Tallinna linna pressiteates esitatud Taavi Aasa väited, et haridusseaduse eelnõu teeb ettepaneku, mis kaotab Tallinna koolid senisel kujul.

«Eelnõu midagi sellist ei sisalda ning Tallinn saab oma gümnaasiume edasi pidada sellisel moel nagu ise tahab,» edastas kommunikatsiooniosakonna juhataja Argo Kerb ministeeriumi seisukoha.

«Samuti jääb ministeeriumile arusaamatuks Taavi Aasa väide, et «koolijuhtidel seisab ees raske aeg otsustamaks kas nad loobuvad gümnaasiumi- või alushariduse pakkumisest». Riik ei kavatse panna omavalitsusi valiku ette, kus gümnaasium peab lõpetama kas lasteaia- või gümnaasiumikohtade pakkumise. Selline väide jääb väga arusaamatuks,» öeldakse ministeeriumi teates.

«Haridusseaduse eelnõu ja Eesti elukestva õppe strateegia järgi tuleb põhivastutus gümnaasiumihariduse kättesaadavuse tagamise eest riigile. Kõikidel kohalikel omavalitsustel säilib õigus gümnaasiumi pidada. Samamoodi võib gümnaasiumiharidust jääda andma ka erakoolid. Näiteks on põhihariduse tagamine omavalitsuse kohustus, kuid põhikoole peavad ka riik ning eraomanikud,» selgitas ministeerium.

«Haridusseaduse mitu aastat kestnud koostamisprotsessis on osalenud ka Eesti Linnade Liidu esindaja. Taavi Aas on Eesti Linnade Liidu president. Oleme alati valmis partnerite ja sealhulgas Taavi Aasa küsimustele vastama,» lubatakse ministeeriumi teates.

Ligi: Tallinna linnavalitsuses on vene jõulud

Reformierakondlasest haridusminister Jürgen Ligi märkis sotsiaalmeedias Taavi Aasa väiteid kommenteerides, et oma õppeasutuste saatuse otsustab siiski omavalitsus. «Tallinna linnavalitsuses on vene jõulud. Linnapea meelest kaotab haridusministeerium Tallinnas ära senised koolid ja lapsevanemad peavad valima, kas panna lapsed lasteaeda või gümnaasiumi. See oleks valus tõesti, aga oma õppeasutuste saatuse otsustab siiski omavalitsus ja ma usuks küll, et mõned 1.-9. klassid, lasteaiad ja gümnaasiumiastmed otsustab jätta alles ka Tallinn. Põhiseadus nõuab sama. Haridusministeerium pakub Tallinnasse riigigümnaasiumi või kahte,» kommenteeris Ligi Facebookis.

Loe lisaks:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles