Taavi Aas: haridusministeerium tahab lõhkuda Tallinna eliitkoolid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea linnapea ülesannetes Taavi Aas.
Abilinnapea linnapea ülesannetes Taavi Aas. Foto: Jaanus Lensment

Eelmise aasta lõpus kooskõlastusringile saadetud haridusseaduse eelnõu kohaselt peaksid seitsme aasta pärast olema tänased Tallinna koolid senisel kujul kadunud, väidab linnapea kohuseid täitev Taavi Aas.

Eelnõu näeb ette, et  alates 2023. aasta 1. jaanuarist peaks keskhariduse kättesaadavuse tagamine olema täies ulatuses riiklik ülesanne.

«Koolijuhtidel seisab ees raske aeg otsustamaks kas nad loobuvad gümnaasiumi- või alushariduse pakkumisest,» ütles Tallinna linnapea kohusetäitja Taavi Aas linna pressiteenistuse vahendusel.

Kõnealune seadusemuudatus puudutab Aasa sõnul paljusid peresid, kus lapsevanemad peavad hakkama mõtlema, millises haridusasutuses nende lapsed oma kooliteed jätkata saavad.

Praeguse seisuga on välja öeldud, et Harjumaale on planeeritud kuus riigigümnaasiumi, neist kaks Tallinna linna. Täna õpib Tallinna gümnaasiumides ca 9000 õpilast ning riigi plaani kohaselt jääb tulevikus gümnaasiumikohti vaid ca 1200 õpilasele.

Haridus- ja teadusministeerium teatas, et lükkab ümber Aasa väited, et haridusseaduse eelnõu teeb ettepaneku, mis kaotab Tallinna koolid senisel kujul. «Eelnõu midagi sellist ei sisalda ning Tallinn saab oma gümnaasiume edasi pidada sellisel moel nagu ise tahab,» teatas ministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles