RKAS kuulutas välja presidendi residentsi projekteerimishanke

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liberty suvemõis Rocca al Mares.
Liberty suvemõis Rocca al Mares. Foto: Toomas Tatar

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) kuulutas välja presidendi residentsi projekteerimistööde riigihanke, millele oodatakse pakkumusi kuni 30. juunini. Ehitustegevusega on plaanis alustada 2015. aasta sügisel.

RKASi eesmärgiks on Rocca al Mares asuva Liberty mõisakompleksi täielik rekonstrueerimine Eesti Vabariigi presidendi residentsiks, mis on mõeldud aastaringseks kasutamiseks, teatas RKAS.

Kompleksi tulevad esindus-, elu- ja abiruumid.

Maja näol on tegemist Kochide perekonnale kuulunud suvemõisaga, mille 20. sajandi algusest pärit puitvilla katus sai äsja restaureeritud, kuid kõik hooned vajavad siiski kapitaalset uuendust, kirjutas Postimees tänavu veebruaris.

Tsaariaegse mõisakompleksi kohta, mida ühest küljest piirab vabaõhumuuseum ja teiselt poolt Rocca al Mare erakool, leiab esimesed märked 1771. aastast. Just siis olevat kümme Tallinna poissmeest üürinud Õismäe talupojalt kahekorruselise puumaja.

Poissmeeste käest rändas Liberty kompleks raehärra Alexander Gustav Kochile. 1939. aastal põgenesid Kochid Saksamaale ja mõis läks riigi omandusse, osa maju hakati kasutama pioneerilaagrina. Vabaõhumuuseum sai mõisa endale 1986. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles