Stroomi sügislaata peeti suvises õhkkonnas

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kopli Seltsi korraldatud sügislaada ajaks oli ilm kõiki vihmaprognoose eirates täiesti päikesepaisteline ning seetõttu oli laadal ka hulgaliselt külastajaid.


Kopli seltsi liikme, Põhja-Tallinna valitsuse pressinõuniku Üllar Luubi sõnul oli laadal kauplejaid saja kandis. Igatahes olid kõik rannahoonet ümbritsevad pargiteed tihedalt müügilette täis.

Laat on heategevuslik. «See tähendab, et müüjatelt võetava tasu ja annetuskastidesse pandava raha eest korraldame 179 lapsele jõulupeo,» rääkis Luup. Just nii palju on Põhja-Tallinnas teadaolevalt vähekindlustatud lapsi. Ühe laadaga sellise peo raha kokku ei saa, aga juba olevat ka mõni sponsor olemas ja ülejäänud raha leitakse mujalt.

Laada peaorganisaator, Kopli Seltsi esinaine Tiia-Liis Jürgenson käib ringi, telefon kõrva ääres, ja juhatab vägesid. «Ma võin teile teile head kaupa soovitada. Vat seal rohelises telgis on marineeritud kilud. See müüja on kõigil mu laatadel olnud. Nii häid kilusid pole te kunagi saanud,» kiidab ta.

Selgub, et tal on tuline õigus. Kalamüüja pakub lahkelt kõigile oma kaupa maitsta, sest on enam-vähem kindel, et kes juba proovinud on, see ilma ostmata enam ära ei lähe. Hea kaup räägib enda eest ise. Sama asi toimib ka suitsuliha ja –vorsti ning muude toidukaupade lettide juures.

Paljude inimeste jaoks pole laat sugugi lihtsalt laupäevane meelelahutus, vaid koht, kus tuleb tõsiselt tegutseda ja varud kõike, mida mujalt muidu nii odavalt ei saa. Olgu see siis soolapekk või sibulad või padjapüürid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles