Lang: Tallinn pidagu ise oma filharmooniat üleval

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustpeade maja.
Mustpeade maja. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Filharmoonia tegi oma kirjas kultuuriministeeriumile ettepaneku eraldada Tallinna kammerorkestrile sarnaselt teiste munitsipaalorkestritega 2013. aasta riigieelarvest 15 703 eurot, ministeerium keeldus.


«Tuletame siinkohal meelde, et ainuüksi 2012. aastal on Tallinna Filharmoonia saanud erinevatest kultuuriministeeriumi programmidest 37 665 eurot, sealhulgas toetused väliskontsertideks 25 900 eurot, Birgitta festivali korraldamiseks 8000 eurot ning heliloomingu tellimiseks 3765 eurot. Seda on üle kahe korra enam kui teised munitsipaalorkestrid,» vastas kultuuriminister Rein Lang Tallinna Filharmoonia rahataotlusele.

Kultuuriministeerium on arvamusel, et Tallinna linn peaks olema võimeline oma esindusorkestrit senisest oluliselt suuremas mahus toetama, kattes nii kõik tegevuskulud kui festivalide korraldamise kulud.

«Ministeeriumi seisukoht on, et 2013. aasta eelarves tuleb Tallinna linna eelarves näha ette vahendid Tallinna Filharmoonia tegevuskulude katmiseks, sealhulgas Birgitta festivali korraldamiseks täismahus. Riiklikult oluliste välisprojektide puhul on Tallinna Filharmoonial võimalus taotleda rahastust programmist «Eesti kultuur maailmas»,» seisab kultuuriministri allkirja kandvas kirjas.

Tallinna Filharmoonia tegutseb vanalinnas Pikal tänaval asuvas Mustpeade majas, mida vabariigi valitsus tahab tagastada Mustpeade vennaskonnale. Tallinna linnavalitsus on Mustpeade maja kui olulise kultuuriobjekti tagastamise õigusjärgsele omanikule kohtus vaidlustanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles