Lauluväljaku ümbrus kujuneb kultuuri- ja meelelahutuskeskuseks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öölaulupidu lauluväljakul.
Öölaulupidu lauluväljakul. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Linnavalitsus algatab homme detailplaneeringu, mille koostamise eesmärk on Tallinna Lauluväljaku maa-ala planeerimine nüüdisaegseks kultuuri- ja meelelahutusürituste korraldamise ja vaba aja veetmise kohaks.


Selleks moodustatakse planeeritaval alal kokku üheksa krunti ja määratakse ehitusõigus olemasolevate hoonete rekonstrueerimiseks ning hoonetele juurde- ja pealeehituste rajamiseks ning uute hoonete püstitamiseks.



Lauluväljaku krundile näeb planeering ette kaheksa uut hoonet, väikese kontserdilava, mänguväljakute ja parklate rajamise. Kõik kinnistul praegu asuvad hooned jäävad alles. Erandiks on vaid väljaku põhjaosas asuvad tualetid, mis asendatakse uue maa-aluse hoonega.

Lauluväljaku põhjapoolsesse külge peaks tulema niinimetatud roheline lava ehk väike laululava, mis on mõeldud eelkõige väiksemate kontsertide korraldamiseks. Lava teenindamiseks vajalike ruumide tarbeks on ehitisele ette nähtud ka üks maa-alune korrus.

Lava lähedusse planeeritakse abihoone, mis oleks laulupidude ajal esinejate tsooni keskuseks, väiksel laval toimuvate kontsertide puhul oleks hoone korraldajate ja esinejate kasutada. Väikese lava on ette nähtud ka parklad kokku 238 parkimiskohaga.

Lauluväljaku Lasnamäe-poolse värava juurde kavandatakse lisaks olemasolevale kassamajale hoone, kuhu on ette nähtud tualetid, turismiinfopunkt, suveniiride müügilett ja muud teenused. Narva maantee äärde peaks kerkima osaliselt kahetasandiline, ühe maa-aluse korrusega parkla.

Lauluväljaku krundi lõunaossa Oru värava juurde peaks kerkima kolmekorruseline büroohoone, mis ühendatakse olemasoleva kassahoonega.

Lauluväljaku edelaossa planeeritakse kompaktne ala lastele, kus oleksid mänguväljakud, pisiatraktsioonid ja muud lastepärased asjad. Mänguväljakute ja endise Burchardti suvemõisa tiigi lähedusse kerkib veel üks kahekorruseline ärihoone, mis peaks sobima näiteks toitlustamiseks.

Kogu Lauluväljaku lähiala jaoks näeb planeering ette ligi 900 parkimiskohta. Planeeringu algatas linnaplaneerimise amet, mis võttis selle aluseks sihtasutuse Tallinna Lauluväljak analüüsid ja visioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles