Tallinnas on homme tarbijaõiguste päev

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Tallinna ettevõtlusamet korraldab 19. märtsil tarbijaõiguste päeva, mille eesmärk on juhendada inimesi muutunud majanduslikus olukorras toime tulema ja julgelt enda õiguste eest välja astuma.


Homme toimub Rahvusraamatukogu suures saalis ja Lasnamäel Lindakivi kultuurikeskuses tasuta teabepäev, kus räägitakse tarbijaõigustest ning keskendudes toimetulekule muutuvates oludes ja praegu majanduslikult keerulisel ajal, teatas Raepress.

Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on praeguses raskes majanduslikus olukorras nii-öelda «jäme ots» tarbija käes, kuna just tarbijate pärast käib äge võitlus. «Seetõttu oleks tarbijal tõsiselt kasulik teada oma õigusi, et ta saaks võimalikult parimat teenust või toodet oma raskesti teeninud raha eest. Teabepäeval saab kuulda ka ettekandeid teemadel, kuidas oma rahaga säästlikult toime tulla ja hakkama saada, kui tööpuudus kummitab ja sissetulek ei võimalda seni harjutud tasemel tarbida,» lausus Mutli

Teabepäeval räägitakse ka uuest töölepinguseadusest ning tutvustatakse raskustesse sattunud inimestele ette nähtud toetusmeetmeid. Psühholoogiaprofessor Voldemar Kolga õpetab, kuidas ka raskemates oludes asjadesse positiivselt suhtuda ja mõtted selged hoida.

Rahvusraamatukogus algab tarbijaõiguste päev kell 10, Lindakivi kultuurikeskuses kell 15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles