Ilves: paremat elukeskkonda ei saa luua «isakese» kombel

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Liis Treimann

President Toomas Hendrik Ilves saatis Haapsalus kodukaunistamise aasta lõpetamisel teravaid kriitikanooli Tallinna linnavalitsuse aadressil, nimetades selle teguviisi «mineviku käitumiseks».

«Oma inimestele paremat elukeskkonda ei saa ükski omavalitsus luua kõrgel asuva «isakese» kombel: vaid mina tean, mis teile on parim ja lasen selle käsu korras ära teha,» sõnas Ilves.

«See on – olgem ausad – mineviku käitumine. Tänapäeval saab see käia otse vastupidi. Omavalitsus peab kuulama oma kodanike arvamusi, kuidas muuta elukeskkond paremaks ja sõbralikumaks, mugavamaks elanikule ja külalisele. Kuulama nende mõtteid, kes hoolivad kodukandist ja koduümbrusest,» ütles Ilves oma kõnes.

«Vaid siis säilib kohale omane vaim ja tekib hea elukeskkond. See ei teki erakondlikule munitsipaalpropagandale suuri summasid kulutades, samal ajal kui lasteaiad on eluohtlikud ja tänavad lagunevad,» ütles president.

«Kodune elukeskkond luuakse vaid inimesi kaasates ning nendega rääkides. Neid kuulates. Siis on prügi tänavatel vähem vedelemas ning inimesi rohkem liikumas,» ütles Ilves lõpetuseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles