Kurjategija tappis Rahumäe kalmistul eaka mehe

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Laura Oks / Postimees

Politsei andis täna teada eelmisel laupäeval Tallinnas Rahumäe kalmistul toimunud rünnakust, milles tapeti löögiga pähe 80-aastane mees.

11. augustil kella 17 ajal rünnati surnuaial 76-aastast naist ja 80-aastast meest. Mees suri sündmuskohal ja naine viidi raskete vigastustega haiglasse. Mõlemal isikule oli löödud raske esemega peapiirkonda.

Juhtunu kohta alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku tapmist käsitleva paragrahvi alusel.

Juhtunust alates on politsei igapäevaselt sündmuskohal ja selle lähistel asitõendite kogumiseks tööd teinud ning kasutanud ka teisi kriminaalmenetluse võimalusi kurjategija tabamiseks, kuid hetkel kedagi kahtlustatavana kinni peetud ei ole.

Politsei palub kõigil, kellel on juhtunu kohta informatsiooni, anda sellest teada politsei numbritel 5119902 või 110.

Politsei: kuriteost teatamisega viivitamine oli uurimise huvides

Postimehe küsimusele, miks kuriteost teavitamisega pea nädal aega oodati, vastas politsei põhja prefektuuri pressiesindaja Ilmar Kahro, et seda nõudis uurimine. «See oli uurimise huvides – et kurjategija võimalikult kiiresti kätte saada, et kriminaalpolitseinikud saaksid võimalikult hästi oma tööd teha,» selgitas ta.

Kahro ütles, et politseil ei ole alust arvata, et tegemist oleks millegi muu kui traagilise üksikjuhtumiga.

Tapmise põhjus on veel ebaselge. «Kõiki motiive me ei tea, kuid ohvritelt oli ära võetud isiklikke asju,» sõnas Kahro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles