Bussirajal sõitmise eest võib saada trahvi kuni 400 eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühissõidukirada Narva maanteel.
Ühissõidukirada Narva maanteel. Foto: Liis Treimann

Politsei andmetel on tänavu Tallinnas bussiradadel sõitjaid trahvitud 34 korda, trahvi suurus võib ulatuda 40–400 euroni.

Politsei pressiesindaja Helin Vaher ütles portaalile dzd.ee, et kui kokku on Tallinnas tõesti trahvitud ebaseaduslikult bussirajal sõitjaid 34 korral, siis juunis tuli ette vaid üks niisugune juhtum. Politsei on korduvalt teatanud, et esialgu ei ole veel asutud täie rangusega bussiradadel sõitjaid trahvima, kuna inimestele on vaja anda mõistlik aeg, et muutunud liiklusoludega linnas harjuda.

Vaher mainis, et liiklusseaduse (paragrahv 259) järgi läheb bussirajal sõitmine punkti «muud» alla ning selle rikkumise eest on ette nähtud trahv 10 ühikut ehk 40 eurot.

Kui aga niisuguse rikkumise pani toime alkoholi tarvitanud autojuht, ettevaatamatuse tõttu on tekitatud kahju inimese tervisele, on tekitatud varalist kahju või on loodud liiklustakistusi, siis võib trahv ulatuda kuni 100 ühikuni ehk 400 euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles