Tasulise parkimisaja pikendamise kohta tulid üksikud arvamused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majade ustele olid kleebitud info- ja küsitluslehed.
Majade ustele olid kleebitud info- ja küsitluslehed. Foto: Mihkel Maripuu

Eelmisel nädalal soovis Tallinna kesklinna valitsus majaustele kleebitud ja korteriühistutele saadetud infolehtede abil saada teada, kas südalinna elanikud soovivad tasulise parkimise aega pikendada, kuid inimeste vastukaja jäi tagasihoidlikuks.
 

Tallinna kesklinna vanem Mihhail Korb ütles Postimehele, et tuli küll nii ühte- kui teistmoodi vastuseid, kuid kokkuvõttes on neid laekunud suhteliselt vähe ning järeldusi on veel vara teha. Tema sõnul saab mingeid kokkuvõtteid teha mitte varem kui selle nädala lõpus.

«See küsitlus on tehtud linnakodanike ettepanekul,» kinnitas Korb. «Inimesed, kes elavad südalinnas, kurdavad parkimisprobleemi üle. Kui nad õhtul koju tulevad, siis ei ole neil võimalust oma autot maja juures parkida, kuna kõik ümbruskonna tänavad on mitte seal elavate inimeste poolt täis pargitud.»

Laiema arvamuse väljaselgitamiseks kesklinna valitsus küsitluse korraldaski. Linnaosavanema sõnul ei olnud küsitluse vorm ehk kõige parem. Tavaliselt korraldatakse korteriühistute ümarlaudu, kus jagatakse küsimustikke välja.

Korb lükkas ümber väite, nagu oleks küsimused saadetud kõigile südalinna elanikele postkasti. See ei olnudki eesmärk. Tegelikult lähetati vastavad paberid korteriühistutele ning kleebiti neid ka majade ustele. Viimase töö juures kasutati sotsiaalsetel töökohtadel töötavaid inimesi.

Ta lisas, et kesklinna valitsus valmistab praegu samal teemal ette ulatuslikumat küsitlust ning siis jõuavad vastavad paberid tõesti juba laiema kesklinna ala korterite postkastidesse.

Eelmise nädalal laiali jagatud ning majade ustele kleebitud infolehtedel oli küsimus, kas kohalikud elanikud soovivad südalinnas tasulise parkimise aega pikendada esmaspäevast laupäevani kella seitsmest hommikul kella kümneni õhtul. Teise variandina pakuti välja ööpäev läbi tasulist parkimist. Praegu saab kesklinnas ja südalinnas tasuta parkida argipäeviti pärast kella seitset ning laupäeval pärast kella kolme.

Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo mainis, et amet on selle küsitlusega õrnalt seotud ning tema tulemusi kommenteerida ei oska.

«Mõte oli aga selles, et praegu suvisel ajal ei ole suurt midagi uurida, sest südalinnas on tänavatel suhteliselt vähe autosid,» ütles Harjo. «Kui aga vaadata sügist, kevadet ja talve, siis pärast kella seitset õhtul, kui kesklinnas on parkimine tasuta, lähevad südalinna piirkonna tänavad autosid täis. Idee oligi tekitada vabamat parkimise pinda nendele, kes seda tõesti vajavad.»

Ta lisas, et kuna see probleem puudutab otseselt südalinna elanikke, siis oligi mõistlik ka nende arvamust küsida.

Eelmisel reedel küsitles Postimees südalinnas mitme tänava majaelanikke ning mitte ükski neist ei olnud oma postkastist leidnud küsitluslehte, kuigi kesklinna valitsuse linnakeskkonna osakonna peaspetsialist Raivo Tammus väitis ajalehele, et tema teda peaksid kirjad elanikeni jõudnud olema.

Samas oli nii Kaupmehe, Kentmanni, Kappeli kui mitme teise tänava majade ustele kleebitud vastavad infolehed. Muuhulgas oli seal kirjas, et südalinnas elavate inimeste elu paraneb tasulise parkimisaja pikenemisega. Lisaks on kohalikel elanikel võimalus taotleda väga headel tingimustel linnatänavatel parkimise maksusoodustusi hinnaga 38,35 eurot aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles