Tallinn küsib Viimsilt teeremondiks raha juurde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hullus seisus Ranna tee ootab kordategemist.
Hullus seisus Ranna tee ootab kordategemist. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinn ja Viimsi vald on sõlminud kokkuleppe Meriväljal asuva ja Viimsisse viiva Ranna tee põhjalikuks uuendamiseks, kuid pealinn küsib nüüd naabervallalt ehitustöödeks raha juurde, kuna projekt on osutunud kavandatust kallimaks.

Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Peep Koppel ütles Postimehele, et Ranna tee uuendamise riigihanke võitjat ei ole veel välja kuulutatud, kuid teada on see, et ehitustööd kujunevad planeeritust veidi kallimaks.

«Praegu kaalume rahalist poolt,» mainis Koppel. «Peame Viimsi vallaga veel läbi rääkima.»

Algselt oli Tallinna ja Viimsi valla vahel sõlmitud niisugune leping, et pealinn tasub ehitusmaksumusest umbes kaks kolmandikku ja vald ühe kolmandiku. Nüüd võib see vahekord muutuda, kuid Koppeli sõnul koostööst kindlasti ei loobuta. Teelõigu rekonstrueerimise lõplikku maksumust ei soovinud ta nimetada. Koppeli sõnul peaks Ranna tee uuendamine loodetavasti tänavu siiski algama.

Viimsi abivallavanem Endel Lepik ütles, et vallavalitsus on oma osaluse suurendamist Ranna tee rekonstrueerimises arutanud ning läheb homme vastava ettepanekuga ka vallavolikogu ette.

Lepiku sõnul tahab Tallinn, et Viimsi vald maksaks Ranna tee rekonstrueerimiseks juurde 250 000 eurot. Viimsi vallavalitsus niisuguse summaga siiski nõus ei ole ning pakub omalt poolt välja 150 000 eurot lisaraha.

«Kaaludes kõiki projekti täiendusi ja muudatusi, leidsime, et 250 000 euro küsimine on ilmne liialdus ning vallavalitsus läheb homme vallavolikogusse küsima nõusolekut 150 000 euro võrra meie osaluse suurendamiseks,» selgitas Lepik. «See tähendab, et Viimsi valla osalus oleks kokku 400 000 eurot. 250 000 on esialgses lepingus juba kokku lepitud.»

Abivallavanema sõnul on Viimsi soov, et Ranna tee katend oleks korralik ning seal saaks normaalselt sõita. Projekti avalike arutelude käigus tuli aga Pirita ja Merivälja seltside poolt mitmesuguseid lisaettepanekuid, mis ei puuduta otseselt Viimsi elanikke. Tallinn tahab rajada mitmesuguseid peale- ja mahasõite ning rajada ka juurdepääsutee ühe detailplaneeringu raames. Nimelt on kavas praegu linna valduses oleva Viimsi vana vallamaja territooriumile rajada kohvik. Ranna tee liiklussagedus on umbes 18 500 autot ööpäevas, mistõttu Lepiku väitel on esmane eesmärk siiski tee läbilaskevõime suurendamine.

«Palju on räägitud erinevate omavalitsuste koostööst,» ütles Lepik. «Minul isiklikult on väga hea meel, kui sellest projektist kui esimesest pääsukesest asja saaks ning üks teelõik korda tehtaks.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles