Turismibussid jäid Viru ringil bussirajale ette

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
City Touri bussid on ometigi ühissõidukid, kuid sellest hoolimata peavad nad bussirajalt ära kolima.
City Touri bussid on ometigi ühissõidukid, kuid sellest hoolimata peavad nad bussirajalt ära kolima. Foto: Uwe Gnadenteich

Augusti algusest on varem Viru ringil pritsimaja ees peatunud kahekorruseliste ekskursioonibusside peatuskoht üle viidud Mere puiesteele.


City Touri busse haldav OÜ Hansabuss oli küll seisukohal, et turismibusside asukoha muutmine keset turismi kõrghooaega on ebamõistlik ning palus muudatused järgmise hooajani edasi lükata , kuid linnaametnikud ei jäänud sellega nõusse.

Hansabussile on väljastatud kolm liiniluba, mille alg- ja lõpp-punkt on Viru väljakul. Kuna ühistranspordiseadus käsitleb ka kommertsliine teenindavaid busse ühissõidukitena, siis jääb ettevõttele arusaamatuks, miks ühtedele ühissõidukitele eelise loomisel ahistatakse teisi ühissõidukeid.

Transpordiamet aga on oma vastuses bussifirmadele resoluutne: «Nagu juba mitmes kohas Tallinnas on rajatud ühistranspordi prioriteedisüsteemi raames ühissõidukite rajad ning muudetud liikluskorraldust muudetakse 1. augustil 2012 liikluskorraldust ka Viru ringi piirkonnas. Seoses eelnevaga ei ole võimalik jätta mitte ühegi bussi, sealhulgas ka turismibussi peatust Viru ringi vahetusse lähedusse. Alates 1. augustist 2012 on võimalik kõikidel turismibussidel peatuda võrdsetel alustel Mere puiesteele rajatavas turismibusside peatuskohas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles