Tuletõrje sõidab vanalinna betoontõketest lihtsalt läbi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Karja tänava kaudu enam vanalinna sisse ega sealt välja ei pääse.
Väike-Karja tänava kaudu enam vanalinna sisse ega sealt välja ei pääse. Foto: Uwe Gnadenteich

Pärast Väike-Karja tänava otsa sulgemist betoontõketega tekkis vanalinnas elavatel ja töötavatel inimestel küsimus, kuidas päästjad neile näiteks tulekahju korral appi jõuavad.


Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs ütles Postimehele, et keegi pole vanalinna ühe sissesõidu sulgemist nendega kooskõlastanud. «Rääkisin just päästetööde teenistuse juhi ja piirkonna juhatajaga. Kumbki ei teadnud, et keegi oleks meiega sel aastal seda tänava sulgemist kooskõlastanud, aga nad ei olnud selles päris sada protsenti kindlad,» lausus Hirs.

«On selge, et igasugune ümbersõit võib vähendada pääste tegevuskiirust. Samas selle koha puhul pole otseseks muretsemiseks põhjust. Need konkreetsed betoonist tuvid saab tõepoolest päästeautoga teisaldada, loomulikult tuleb sellisel juhul arvestada, et see tegevus võtab natuke aega. Samuti on teisaldatavad ehitised väliterrassid.,» lisas ta.

Seda, et tuletõrjeauto võib vajadusel betoontuvid lihtsalt teelt eest ära lükata, öeldi transpordiametist ka sinna helistanud murelikule linnakodanikule. Päästeameti pressiesindaja kinnitas, et nende autod küll suudavad seda, kuid niisugune tegevus ei peaks siiski olema linnaametnike poolt ette planeeritud.

Väike-Karja tänav suleti tuvikujuliste betoontõketega eelmisel reedel. Autode läbipääs on betoontõkkega äärmiselt kitsaks ja ebamugavaks muudetud ka näitek Ratakaevu ja Dunkri tänavate nurgal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles