Sotsid pärivad Savisaarelt aru lasteaednike palkade vähendamise kohta

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maimu Berg
Maimu Berg Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraadid esitavad täna Tallinna linnavolikogus linnapea Edgar Savisaarele arupärimise, milles soovivad teada, miks vähendab linnavalitsus oma palga asemel lasteaedade töötajate töötasu.


Sotsiaaldemokraadist linnavoliniku Maimu Bergi sõnul oli õõvastav kuulda linnapea hiljutist avaldust, et linnavalitsuse palkasid ei ole kavas vähendada, küll aga on linnavõim valmis minema lasteaiaõpetajate palkade kallale.

«Üle linna tuleb järjest teateid, kuidas vähendatakse lasteaednike töökoormust või nõutakse lausa palgata puhkusele minekut. Samal ajal keeldub Keskerakond vähendamast linna ülisuurt propagandaeelarvet ja juhtkonna palgamäärasid,» märkis Berg.

Sotside hinnangul on küsimus poliitilistes valikutes. «Ju eelistab siis tänane linnavõim iseenda heaolu õpetajate toimetulekule. Õpetajate palk peaks olema viimane koht, kust kokku hoida,» rõhutas Berg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles