Nõmme turu kõrval avati rattaparkla

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeva keskpäeval avati Nõmme turu kõrval jalgrattaparkla, kus rattaid saab kinnitada umbes meetrikõrguste tähtede külge, mis moodustavad kaugele paistva kirja «Nõmme».


Nõmme linnaosa vanema Erki Korpi sõnul teeb linnaosavalitsuses sündinud omapärase kujundusega parkla idee teoks OÜ Keha 3 koostöös OÜ Loomealaga. Lisaks kirjale „Nõmme“ sai rattaparkla ligi 50 ruutmeetrine ala kaetud ka kiviparketiga. Projekti kogumaksumuseks kujunes 5030 eurot.

Esimesena lukustaski oma ratta ühe tähe külge linnaosavanem ise. «Kõige tähtsam on korralik lukk,» õpetas ta tulevasi parkla kasutajaid, kui oma sõiduriista torudest moodustunud M-tähe külge aheldas. «Paljud Nõmme elanikud on tõstatanud ka turvalisuse küsimuse Nõmme keskuses rataste hoidmisel ja hea on tõdeda, et Nikolai von Glehni kuju rajamisel sai juba paigaldatud ka keskust kattev turvakaamera,» lisas Korp. Samal ajal sosistasid kurjad keeled kõrvalt, et üks jalgratas olla sealt juba enne parkla ametlikku avamist ära varastatud.

Korpi sõnul ongi mõttekas tulla võimalusel Nõmme turule rattaga, sest auto jaoks parkimiskoha leidmine võib üsna vaevaliseks osutuda. Turu kõrval olev parkla oli teisipäeva lõuna ajal autosid täis ning uued tulijad pidid ootama, kuni keegi lahkub. Kärsitumad pöörasid aga oma sõiduki ümber ja sõitsid minema, jõudmata parkimisvõimalust ära oodata.

Seda, et ka jalgratastele on vaja korralikku parklat, oli näha igal pool. Inimesed, kes uue rattaparkla olemasolust veel ei teadnud, lukustasid oma kaherattalised nii turgu ümbritseva tara kui kõikvõimalike torude, postide ja muude infrastruktuurielementide külge.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles