Tallinn võitis ülekaalukalt rattateede kaardistamise võistluse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefon. Pilt on illustratiivne.
Nutitelefon. Pilt on illustratiivne. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinn võitis Bologna algatatud võistluse European Cycling Challenge, mille tulemusena kaardistati jalgratturite kaasabil need marsruudid, mida nood kõige sagedamini kasutavad.


Kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sule sõnul andis kaardistusaktsioon linnale kindlasti väga huvitavaid tulemusi ning kindlasti peaks tulevikus selliseid uurimustöid jätkama.

«Statistika näitab, et Tallinn võitis selle võistluse ülekaalukalt peaaegu 50 000 kilomeetri läbimisega. Tallinna esiratturi kilometraažiks kujunes 809 kilomeetrit. Aktiivselt sõitsid rattaga 404 inimest, kellest 278 sõitis rohkem kui 50 kilomeetrit,» ütles Sulg. Arvestades, et maikuu ei ole kindlasti Eestis kindlasti kõige aktiivsem rattakasutusaeg, on tulemus tema sõnul suurepärane.

Umbes 400 000 elanikuga Tallinnas läbisid võistlusel osalenud jalgratturid 1.-31. maini 49 379 kilomeetrit.
382 000 elanikuga Bolognas kaardistati samal ajal 19 691 kilomeetrit rattasõite. Kolmandaks tulnud Hispaania miljonilinnas Barcelonas sõitsid kaardistajad läbi vaid 16 002 kilomeetrit.


Linnale läheb võistlusel European Cycling Challenge osalemine maksma tühise summa, tulemuseks on aga väärtuslik info, millest on abi kergliiklusteede võrgu arendamisel. Üritusest võivad osa võtta kõik, kes kasutavad jalgratast ja nutitelefoni.

Võistlust aitab korraldada projekti partner Endomondo, kes tagab jalgratturite marsruutide kaardistamise läbi mobiilse tarkvara rakenduse, mis aitab läbi nutitelefoni GPS-seadme jälgida jalgratturite liikumisi ning mille põhjal hiljem koostatakse põhjalik analüüs igale linnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles