Ida-Tallinna keskhaigla alandas hindu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS IDA-TALLINNA KESKHAIGLA; TALLINN, EESTI, 03OCT07.
Intensiivravi.
th/Foto TOOMAS HUIK/POSTIMEES
AS IDA-TALLINNA KESKHAIGLA; TALLINN, EESTI, 03OCT07. Intensiivravi. th/Foto TOOMAS HUIK/POSTIMEES Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Ida-Tallinna keskhaiglas hakkas eile kehtima uus hinnakiri, mille järgi tasuliste teenuste hinnad vähenesid kohati lausa poole võrra, samas laiendas eriarstiabi tasulisi erialasid.


Ida-Tallinna keskhaigla turundusjuhi Svea Talvingu sõnul tagab see arstidele piisava töökoormuse ja oskuste taseme ning on lahendus pikenevatele järjekordadele, et inimesed pääseksid arsti vastuvõtule, vahendas

aripaev.ee

Meditsiiniuudiste portaali.



Võit tuleb haigla ja ka patsiendi jaoks sellest, et kui muidu ravijärjekorrad pikeneksid ravirahade kahanemise tõttu, siis Ida-Tallinna keskhaigla pakub patsientidele võimalust saada oma raha eest kiiremini arsti visiidile. Tasulisi vastuvõtte teeb haigla uue hinnakirja järgi praktiliselt kõikidel erialadel, tuues ühtlasi alla ka tööaja sees toimuvate tasuliste teenuste hinnad.


«Muudatuse eesmärk on paindlikult reageerida majanduslanguse tingimustele. Paljud patsiendid soovivad varem meie eriarstide vastuvõtule pääseda, kui seda võimaldab haigekassa rahastamisel tekkiv järjekord,» kommenteeris uuendust Ida-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Ralf Allikvee.

Ühtlasi kindlustab haigla tema sõnul patsientide plaanilise ja erakorralise ravi haigekassa lepingu ulatuses. «Tasuliste teenuste erialade laiendamine ning uus hinnakiri on sisse viidud ka selleks, et optimaalselt koormata meie haigla arste-õdesid,» lisas haiglajuht.

«Hea on teada, et see hinnakirja uuendus tehti ära. Patsiendid pääsevad nii kiiremini ravile, haigla töö on optimeeritud ja arstitöö kvaliteet püsib. See aitab haigla elus hoida, arstid ei pea istuma tühjalt,» resümeeris Talving. Odavamaks läksid Talvingu sõnul üldiselt kõik tööaja sees olevad vastuvõtud.

Näiteks kui varem maksis vastuvõtt arsti juurde 500 krooni ning õe juurde 200 krooni, siis alates tänasest maksavad need vastavalt 215 ja 100 krooni. Ämmaemanda vastuvõtt kergitab aga patsiendi rahakotti varasema 270 krooni asemel vaid 115 krooni. Juurde on tulnud tööaja sees tasulisena näiteks reumatoloogi, sisearsti, kirurg-vasoloogi vastuvõtud.

Uue hinnakirja järgi teenindatakse kõiki patsiente, kes on registreerinud tasulistele vastuvõttudele pärast 25. veebruari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles