Varakevadised võõrasemad loovutavad koha suvelilledele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvelilled.
Suvelilled. Foto: Peeter Langovits

Juuni algusest kuni jaanipäevani istutatakse Tallinna keskkonnaameti tellimusel linna peenardele 19 238 suvelille ning juuni teiseks nädalaks on rajatud suvelillepeenrad Politseiaeda, Tammsaare parki,  Lasnamäele Punasele tänavale, Nõmmele Kiige parki ning Piritale Merivälja tee eraldusribadele.

 «Külm suve algus on kevadel istutatud võõrasemade erksavärvilised õied hoidnud kaua ilusad ning neid hakatakse suvelillede vastu välja vahetama veidi hiljem, 20. juuni paiku, ja võõrasemad, mis veel ilu minetanud pole, saab endale Kultuurikatla aed,» ütles keskkonnameti haljastuse osakonna juhataja Rita Krabi.  «Suvelilledest istutatakse Tallinna peenardesse enim rand-kivikilbikut, alati õitsevat begooniat, hübriidbegooniat, argentiina raudürti, ämbliklille ja kalevikeppi.»

Karbi lisas, et linnapilti tuleb juurde ka lillekaste ja -vaase. Kevadised võõrasemad asendatakse vaasides ja kastides suvelilledega. Õitsvaid lilli, nagu daaliad, kalevikepid ja kannad, on seatud kokku efektsete kõrrelistega (neegrihirss, stepirohi) ning lehtdekoratiivsete ja rippuva kasvukujuga taimedega (ilubataat, käokuld, mikaania). Kokku on linna juba paigaldatud ja paigaldatakse 213 kastmissüsteemiga varustatud lillekasti ja vaasi.

Mai lõpus rajati tageetese peenrad ka  Sõpruse puiestee eraldusribadele. Mustamäe juubeliks paigaldati kaks lilletorni linnaosavalitsuse hoone ette ning kolm lilletorni Männi parki. Kahjuks leidus neid kodanikke, kes pargis jalutades lilleilu koju kaasa krabasid. Seepärast tuli lilletornid pargist ära viia ning paigutada kultuurikeskus Kaja ette, kus valvsate möödujate naabrivalve paremini toimib. Vabaduse väljaku äärde Kaarli puiesteele paigutatakse kaheksa lilletorni, mida katab 920 Tallinna lipu värvides siniste ja valgete õitega petuuniat ning ilubataat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles