Lasteaed kogus tordilaadaga 1300 eurot rahvariiete ostmiseks

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti suurimas, Saue lasteaias peeti 1. juunil traditsioonilist tordilaata ning sel kogunes vanemate tehtud kookide müügist 1365 eurot.



«Kooke on nii palju, et me neid ei jõua lugeda. Me loeme pärast raha,» ütles Harjumaal asuva Eesti suurima lasteaia juhataja Anne Teetamm.

Kuna lasteaias käib ligi 300 last, siis oli nende vanemate tehtud kooke müügil üksjagu. Lasteaiaõpetajad ise olid meisterdanud vaagnatäied kilu- ja juustuvõileibu. Kuigi esmapilgul näis, et hõrgutisi on nii palju, et kes neid süüa jõuab, kinnitas juhataja, et siiani on kõik ära ostetud ning üle pole midagi jäänud.

Rikkalist valikust hoolimata võis jutusumina seas kuulda ühte meest kiitmas, et tema ostis oma naise tehtud koogi, kuna see on nii hea.

Kui enamasti müüdi kooke tüki kaupa, siis eriti ilusaid küpsetisi ei soostunud lasteaiatöötajad lahti lõikama ja need olid müügil tervetena. Ühe ilusa, suure ja silma järgi hinnates toorjuustukoogiga otsis rahvasummas väljapääsu Gina Ader. «Vanaema tuli küll ja ostis koogi,» selgitas ta. Suur hõrgutis maksis 10 eurot. Nende pere on aastaid ise laadale kooke teinud ja ka ostmas käinud. «Oleme alati koju ka hästi palju erinevaid kooke kaasa ostnud, aga seekord ostsime vanaema küllatuleku puhul terve koogi.» Lasteaia koogilaat on Aderi sõnul väga tore üritus, eriti siis kui ilma laseb õues olla ja muru peal maiustada.

Kolme poja ema Kristel Kormik saatis laadale kohupiima-banaanikoogi. «See oli minu valik,» tunnistas ta. «Ma arvan, et (laada – toim.) eesmärk on hea ja lapsevanemana ma olen ikka nõus aitama,» rääkis ta.

Koogilaata peetakse Saue lasteaias juba 11 aastat ning tänavu on plaanis selle raha eest osta poiste rahvariideid. «Eelmisel aastal me teenisime 890 eurot ja tegime tüdrukutele rahvariided, aga nüüd on poiste riideid juurde vaja,» rääkis Teetamm.

Üritise alguses lootis lasteaed, et kahe aasta koogilaada raha eest saab muretseda 44 komplekti ehk kahe rühma jagu rahvariideid. «Rahvariiete tegemine on väga kallis,» tunnistas juhataja koogilaada alguses, kui polnud veel mingit aimu sellest, kui palju tänavu õnnestub raha koguda.

Tavaliselt on koogilaada tulu jäänud 15 000 Eesti krooni kanti, nö masueelsetel headel aegadel õnnestus kooke müüa 17 000 euro eest.

«Rohkem kui kunagi varem,» rõõmustas lasteaiajuhataja reede hilisõhtul, kui laada tulud oli kokku loetud. Rõõmustamiseks oli ka põhjust, sest tänavu koguti tänu koogilaadale 1363 eurot ja 50 senti.

Koogilaada hinnad

Terve kook 10 eurot

Koogitükk 1 euro

Kaks väikest koogitükki 1 euro

Morss koogiostjale tasuta

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles