Kaitsepolitsei alustas Tallinnast leitud pommi asjus kriminaalmenetlust mõrvakatses

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väidetav lõhkekeha Tartu maanteel.
Väidetav lõhkekeha Tartu maanteel. Foto: Uwe Gnadenteich

Kaitsepolitsei alustas eile pärastlõunal Tallinnas Tartu maanteel pargitud sõiduki alt leitud lõhkekeha asjus kriminaalmenetlust, sest selle paigaldajat on alust kahtlustada mõrvakatses.

Päästeameti sõnul teatati neljapäeval kella 14.50 ajal häirekeskusele, et Tallinnas Tartu maantee 53 juurest leiti sõiduauto Mercedes-Benz alt lõhkekeha meenutav ese. Politseipatrullid piirasid inimestele ohutsooni ligipääsu ja päästeameti demineerimiskeskuse töötajad asusid välja selgitama, millega tegemist.

Leitud ese eemaldati sõiduki küljest pommiroboti abil, anti demineerijate ja ekspertide käsutusse ning toimetati ohutusse kohta. Kindlaks on tehtud, et tegemist oli isevalmistatud lõhkeseadeldisega.

Sõiduauto kuulub eraisikule, 50ndates eluaastates mehele.

Kaitsepolitsei alustas juhtumi uurimiseks kriminaalmenetlust mõrvakatse ja lõhkeseadeldise ebaseadusliku käitlemise paragrahvide alusel. Uurimist juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles