Vanal raudteetammil valmib kergliiklustee

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Tallinna kergliiklustee rajamine.
Lääne-Tallinna kergliiklustee rajamine. Foto: Laura Oks

Tänavu juuliks peaks valmima 5,3 kilomeetri pikkune kergliiklustee vanal raudteetammil. Tee hakkab kulgema Hiiu raudteeülesõidust Paldiski maanteeni.

Umbes 3,5 kilomeetri pikkune lõik Hiiult kuni Tähetorni tänavani on juba kaetud killustikuga ning osa valgusteidki üles pandud. Teisel jupil Tähetorni tänavast kuni Paldiski maanteeni ei ole tööd veel niikaugele jõudnud, kuid Tallinna kommunaalameti juhataja Ain Valdmanni sõnul saab tee juulis kindlasti valmis.

Uue kergliiklustee äärde tuleb ka kolm parkimisplatsi. Tähetorni tänava äärne plats on juba valmis. Seal on kohti 40 sõidukile, kuid Valdmanni sõnul saab parklat tulevikus ka pikendada. Peale selle ehitatakse kergliiklusteel välja ka 16 puhkekohta, kuhu paigutatakse istepingid, et tervisejooksjad või muu viisil liikujad saaksid soovi korral hinge tõmmata.

Niinimetatud Lääne-Tallinna kergliiklustee rajamisega alustati 2011. aasta oktoobris. Asfaltkattega tee on 5,5 meetrit lai ning korralikult valgustatud. Tee kõrvale rajatakse poole meetri laiune sõelmekattega jooksurada. Tööd lähevad kokku maksma 1,5 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles