Vabaõhumuuseumis avas uksed külapood

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval oma 55. sünnipäeva tähistanud Eesti Vabaõhumuuseum avas tähtpäeva puhul uue eksponaathoone – Lau külapoe.


Muuseumi direktori Merike Langi sõnul on Lau poe avamine samm vabaõhumuuseumi püsiekspositsiooni mitmekesistamise suunas. «Lähiaastate plaanides on setu ja Peipsi-vene talude ehitus, samuti Liberty suvemõisa kompleksi järk-järguline taastamine,» rääkis Lang.

Lau pood hakkab toimima päris poena. Külapoes valitseb 1938. aasta õhkkond ning ajastukohast kaupa saab poest ka osta. Poe kõrvalruumis aga tegutseb, nii nagu vanastigi, õmbleja. Kolmel päeval nädalas saavad külastajad kõrgetasemelisele käsitöömeistrile tellimusi anda.

«Tavaliselt kultuuriministeerium külapoodide avamist ei toeta, aga kui seda teeb Eesti Vabaõhumuuseum, siisneile me teeme erandi,» ütles poe avamisel kultuuriminister Rein Lang ning kinnitas, et Eesti Vabaõhumuuseum on ka edaspidi ministeeriumi tipp-prioriteetide hulgas. Minister soovitas muuseumi ka kohtuhoone püstitada ning kõigilt neilt, kes kohtusse hagi esitada soovivad, ka piletiraha küsida.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles