TV3: lumeleopardi kutsikad kosuvad kitsepiima ja vutimunadega

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumeleopardi kutsikas talitaja embuses.
Lumeleopardi kutsikas talitaja embuses. Foto: TV3 / Seitsmesed Uudised

Tallinna loomaaias kosuvad kahe ja poole nädala eest ilmale tulnud lumeleopardi kutsikad ranges isolatsioonis. Kuna nende emmel piima polnud, siis maiustavad beebid loomaaiatöötajate hoole all kitsepiima ja vutimunadega.

Üle ukseläve beebituppa pääsevad vaid talitajad ja arstid, sest loomad on vaktsineerimata ja suures haigusteohus, vahendas TV3 «Seitsmesed uudised».

«Kolme tunni tagant tuleb sööta ja vaja on ka masseerida. Looduses teeb seda kõike ema. Ka iseloomud on neil erinevad, mõne toitmise peale läheb viis minutit, teise peale läheb 20 minutit,» rääkis Tallinna loomaaia asedirektor Vladimir Fainštein.

Vihikusse pannakse kõik täpselt kirja, kes kui palju päevas kosub. Kutsikaid toidetakse kitsepiimaga ja vutimunakollasega.

«Loodame, et kõik läheb hästi ja lõpuks need väiksed lumeleopardid kasvavad suurteks võimsateks loomadeks,» rääkis Fainštein.

Haiguste ja pisikute eest kaitstud beebituppa jäävad karvapallid veel kolmeks kuuks, siis pääsevad nad edasi suurde aedikusse ja umbes aasta pärast viib juba tee piiri taha mõnda teise loomaaeda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles