Hiiglasliku Panorama City ehitus algab hiljemalt sügisel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Panorama City.
Panorama City. Foto: E.L.L. Kinnisvara

Merko tütarfirma E.L.L. Kinnisvara kavandab Lasnamäele Narva maantee ja Smuuli tee ristmiku juurde hiiglaslikku kaubandus- ja vabaajakeskust. Arendaja loodab ehitusloa kätte saada jaanipäevaks ning ehitus peaks algama hiljemalt tänavu sügisel.

E.L.L. Kinnisvara juhatuse esimees Aldo Dapon ütles Postimehele, et Panorama City keskuse projekt on praegu aktiivses arengujärgus – käib projekteerimine, sõlmitakse üürilepinguid ning koostatakse ehituseelarveid.

«Keskuse avamine on planeeritud 2014. aasta kevadesse ning selles graafikus me ka jätkuvalt püsime,» kinnitas Dapon. «Kogu kompleksi lõplik maksumus selgub pärast ehituse tööprojekti valmimist. Tänastel hinnangutel on projekti kogumaksumus 100 miljoni euro kandis. Kuna ehitushinnad on kõrged ja konkurents kaubanduspindade turul terav, siis kujuneb keskuse investeeringu tasuvusajaks rohkem kui 10 aastat.»

Ta lisas, et aktiivsed läbirääkimised ankur- ja muude rentnikega praegu käivad, kuid konfidentsiaalsuslepete tõttu ei ole võimalik tulevaste üürnike nimesid enne lepingute allakirjutamist avalikustada. Mõne rentnikuga on läbirääkimised juba lõpusirgel, mistõttu on Daponi sõnul lähinädalatel ka uudiseid oodata.

Panorama Citys on kaubanduspinda 57 000 ruutmetrit. Dapon mainis, et praegust olukorda arvestades oleks võinud isegi veelgi suurema keskuse kavandada, sest mõnele pinnale on tekkinud mitu üürniku kandidaati. Läbirääkimisi peetakse ka mitme ettevõttega, kes ei ole Tallinnas praegu veel esindatud.

Panorama City valmimisega muutub ka liikluskorraldus - Smuuli tee ja Narva maantee ehitatakse keskuse juures laiemaks. Need muudatused peaksid tagama ristmiku ja nendega piirnevate tänavate piisava läbilaskevõime.

E.L.L. Kinnisvara ostis 2006. aastal 401 miljoni krooni eest Narva maantee ja Smuuli tee ristmiku juures 100 000 ruutmeetri suuruse kinnistu, kuhu Panorama City nimeline keskus ehitatakse. Kompleksi juurde rajatakse 2000 parkimiskohta, keskusesse tuleb 200 kauplust ja erinevat teeninduskohta, samuti kobarkino, söögikohad ja spordisaalid. Tulevaste klientidena näeb Panorama City Lasnamäe, kesklinna, Pirita ja Viimsi elanikke ning kohast peaks kujunema Ida-Tallinna ja kesklinna suurim ostu- ning vabaajakeskus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles