Pildid: talgulised teevad tööd üle Eesti

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talgulised Tallinnas
Talgulised Tallinnas Foto: Mihkel Maripuu

Postimehe reporter teatas Tallinnast, et talgulisi on näha toimetamas üle linna.

Näiteks Kaarli kirikus askeldavad kolm-neli inimest, puhastades torni sodist ja muust, mis on seintelt langenud.

Samas Lilleküla staadioni lähistel oli puhastustöödega hõivatud umbes 50 inimest. Tööde juhataja sõnul oli sinna registreerunud 70 talgulist.

Kohal oli nii jalgpallifänne, kes osalemise eest saavad priipääsme Flora ja Kalju kohtumisele, kui ka niisama üleskutse peale tulnud vabatahtlikke.

Reporteri sõnul oli prügi täis musti kotte kogunenud päris palju.

Täna toimub ühine Teeme Ära talgupäev, mille raames korraldatakse üle Eesti kokku 1216 talgut.

Varahommikuse seisuga on end talgutele kirja pannud 16 543 talgulist. Vaatamata väikesele hommikusele vihmasajule mõnes Eestimaa nurgas kutsub talgupäeva korraldusmeeskond kõiki inimesi kodust välja tulema, et pere ja sõpradega koos midagi kodukandi ja kogukonna heaks ära teha.

Kõige rohkem talguid peetakse Harjumaal ja Tallinnas, kuhu plaanitud 252 talgule on end kirja pannud üle 4000 inimese.

Eriti aktiivselt osaletakse talgupäeval Saaremaal, kus toimub 133 talgut, millele on end kirja pannud ligi 2000 talgulist. Samuti Tartumaal, kus 110 talgule on registreerunud üle 1200 talgulise.

Rohkem kui 1200 inimest on talgutel kirjas ka Läänemaal, Pärnumaal ja Ida-Virumaal. Lääne-Virumaal ja Järvamaal on registreerunud talgutele üle 800 inimese, Valgamaal ja Raplamaal on end kirja pannud üle 600 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles