Tallinnas on parkimistrahvide arv enam kui kahekordistunud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimistrahv.
Parkimistrahv. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tallinna munitsipaalpolitsei (mupo) on tänavu võrreldes möödunud aastaga enam kui kahekordistanud parkimiskorra rikkujatele välja kirjutatud hoiatustrahvide arvu.

Kui mullu jaanuarist aprilli lõpuni kirjutasid mupo ametnikud välja 2872 parkimistrahvi, siis tänavu jaanuarist kuni 24. aprillini oli parkimistrahvi saanuid juba 6081.

Eriti märkimisväärne on parkimistrahvide arvu muutus kuude lõikes. Näiteks kui mullu jaanuaris väljastas mupo 109 parkimistrahvi, siis tänavu jaanuaris üle kümne korra enam ehk 1330. Sealjuures on tänavu igal järgneval kuul parkimistrahvide arv veelgi suurenenud. Veebruaris väljastas mupo 1758, märtsis 1947 ja aprilli esimese 24 päevaga 1766 hoiatustrahvi, mullu aga vastavalt 449, 1222 ja 1092.

Mupo juhi Monica Ranna sõnul on liiklusseaduses sätestatud parkimisnõuetest kinnipidamise üle järelevalve teostamine mupo üks ülesannetest ning ei saa rääkida mingist linnavõimu poolsest tellimusest teha rohkem parkimistrahve. «Suurenenud rikkumiste avastamine on tingitud mupo ametnike tõhusamast tööst,» kinnitas Rand BNSile.

Ta selgitas, et kui varem teostasid parkimise üle järelevalvet vaid mupo parkimiskontrolörid, siis nüüd on selleks vajaliku koolituse saanud ka linnapolitsei patrullid ja tugipunktide töötajad, kes vajadusel hoiatustrahvi välja kirjutavad.

Tallinna liikluskorralduse talituse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa sõnul on tänavu Tallinnas parkimiskorraldust muudetud vaid üksikutes kohtades. «Pigem on küsimus selles, et inimesed on harjunud valesti parkima ja nüüd on mupo-poolse järelevalve tõhustamine toonud kaasa nurina,» ütles Rüütelmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles