Tallinna päästjad kustutasid mitmeid kulupõlenguid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeva õhtul oli kulupõleng Astangul.
Pühapäeva õhtul oli kulupõleng Astangul. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna päästjad käisid eilse päeva jooksul viiel korral kulupõlenguid kustutamas. Päästekeskus meenutab, et tegu on karistatava väärteoga.

Kell 5.12 teatati häirekeskusele, et Lasnamäel Vana-Kuuli tänaval põleb lõke. Kesklinna päästjad kustutasid tühermaal põlenud järelvalveta lõkke.

Kell 17.41 põles kulu ja praht Mustamäel Tervise tänaval. Nõmme päästjad kustutasid umbes 300 ruutmeetri suuruse põlengu.

Kell 18.41 teatati häirekeskusele kulupõlengust Lasnamäel Rahu teel. Mahajäetud trammidepoo juures põles umbes 0,1 hektarit kulu, mille päästjad kustutasid.

Kell 21.44 käisid päästjad kustutamas kulupõlengut Pirital Lükati teel.

Kell 21.51 põlesid kulu ja võsa Lasnamäel Arbu tänaval. Kesklinna päästjad kustutasid umbes 200 ruutmeetri suuruse põlengu.

Päästekeskus tuletab meelde, et kulu põletamine on väärtegu ning sellisena karistatav.

Ohutusnõudeid  tuleb jälgida ka lõkke tegemisel - lõke peab paiknema ohutul kaugusel nii hoonetest kui metsast. Lõket peab pidevalt jälgima täiskasvanud inimene, käeulatuses peavad olema esmased kustutusvahendid, lõkke põlemisjäägid tuleb hoolikalt kustutada.
Enamik kulupõlenguid saab alguse hooletult tehtud lõkkest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles