Galerii: abituriendid lõid tutipeol kooliõuele grilli püsti

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna ühisgümnaasiumi abituriendid tähistasid täna koolitundide lõppu ülemeeliku tutipeoga, mis tähendas muuhulgas kogu garderoobi üle ujutanud veesõda ning grillipidu otse kooliukse ees.

«Hea, vaba tunne on,» õhkasid 12B tüdrukud Liisa, Liis ja Liis, kes lasid oma sõnul täna mõnuga oma lapselikumal poolel välja tulla. «Päev otsa möllasime! Tegime veesõda, nii et terve garderoob ujus! Lõpuks oli nii, et pudelitelt keerati korgid pealt ja lihtsalt valati, enam ei pritsitud!» vahetasid nad muljeid. «Aktusel kuivasime ära,» polnud sellest nende sõnul lahti midagi.

«Pärast panime poistele õhupalle autode külge ja kiusasime neid,» itsitasid päevaga rahulolevad tüdrukud. Pärast aktust käidi kooli hoovi puud istutamas.

12A klassi õpilased kasutasid esimest korda kooli ajal võimalust otse kooliõuel grillida. Muusika mürtsus värava taha pargitud autost, grillpanni kõrvale kaetud laual olid vorstid ja tort. Pritsiti, naerdi ja söödi koos, meeleolu oli kõigil nähtavalt vaba ja lõbus.

Noored tunnistasid, et täna on pingelangus - viimastes tundides oli palju tegemist, et ained ära lõpetada. «Pühapäeval kindlasti enne esmaspäevast eksamit pinge jälle tõuseb,» uskusid abituriendid. «Aga midagi hullu ei ole, eksamid on ikka raskemad,» arvas üks noormees. «Selleks on juba nii kaua ette valmistatud, tahaks juba tulemust näha!» oli teine ootusärev. «Küll saab valmis!» naeris kolmas abiturient.

Tänavu lõpetab gümnaasiumi 8 324 noort. Esimese riigieksamina asutakse juba esmaspäeval sooritama uues vormis emakeeleeksamit, millele on end registreerinud kokku 10 263 õpilase, nende hulgas ka varem lõpetanud. Riigieksamite periood lõpeb 15. juunil, kui toimub füüsika riigieksami lisaeksam.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles