Lähiajal võib alata Tallinna Lõunakeskuse rajatiste lammutamine

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statistikaameti uus asukoht aadressil Tatari 51.
Statistikaameti uus asukoht aadressil Tatari 51. Foto: Riigi Kinnisvara Aktsiaselts

Tõenäoliselt lähiajal alustatakse Tallinnas Tatari ja Vana-Lõuna tänava nurgale jääva Lõunakeskuse rajatiste lammutamist, kuna juba juunis läheb seal lahti statistikaametile uue hoone ehitus.

Selle aasta jaanuaris sõlmisid Riigi Kinnisvara Aktsiaselts (RKAS), statistikaamet ja Kaamos Groupi kuuluv firma Vindor Holding lepingu, mille järgi kolib statistikaamet järgmise aasta sügisel aadressil Tatari 51 valmivasse kuuekorruselisse büroohoonesse.

Kaamos Kinnisvara tegevjuht Priit Uustulnd ütles, et peale statistikaameti hoonesse muid büroosid ega äripindu ei tule. Seega jääb maja 4841 ruutmeetrit kuuel korrusel ainult ameti kasutusse.

«Ehitamine hakkab pihta suvel, sisuliselt juunis siis,» mainis Uustulnd. «Enne seda tuleb aga krundil plats tühjaks teha.» Tatari 51 kinnistu kuulub Vindor Holdingule.

RKASi kommunikatsiooni- ja turundusjuht Madis Idnurm ütles Postimehele, et arendajal tuleb enne lammutustööde alustamist kõigi kinnistul praegu tegutsevate rentnikega leping lõpetada. Kindel on aga see, et 2013. aasta sügisel peab statistikaamet uutes ruumides tööle hakkama.

RKASi juhatuse esimees Jaak Saarniit on öelnud, et koostöös Kaamos Groupiga on leitud parim lahendus statistikaametile sobivate ruumide ehitamiseks. Tegemist on projektiga, kuhu peale riigiasutuse on kaasatud ka erafirma. RKAS võtab enda kanda nii tellija kui üürniku esindaja kohustused. See tähendab, et statistikaamet ei pea hakkama tegelema kinnisvaraalaste teemadega ning saab keskenduda oma põhitegevusele.

«Statistikaametile uue büroohoone rajamine on meie firmale väärikas väljakutse ning samas saame ka rakendada värskeid kogemusi, mille omandasime Eesti suurima büroohoone, Tammsaare Ärikeskuse arendamisel,» ütles Uustulnd.

RKAS võtab uues hoones statistikaameti jaoks ruumid üürile kümneks aastaks. Praegu tegutseb amet Tallinnas ligi pool sajandit vanas majas, kus töötingimused ei rahulda enam ameti vajadusi.

RKAS korraldas möödunud aasta juulis statistikaametile üüripinna leidmiseks avaliku konkursi, kuhu laekus 22 pakkumist. Neist vastas esitatud tingimustele üheksa. Parima pakkumise tegigi konsortsium, kuhu kuulus OÜ Kaamos Kinnisvara, OÜ Kaamos Ehitus ja OÜ Vindor Holding.

Praegu asub Tatari ja Vana-Lõuna kinnistul kaubakeskus ning tegutsevad erinevad kauplused ja teenindusasutused. Kunagi paiknesid samas kohas Tallinna vineeri- ja mööblikombinaadi tööruumid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles