Vabaduse väljakul külvati otra

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur odrakülv Vabaduse väljakul.
Suur odrakülv Vabaduse väljakul. Foto: Toomas Huik

Neljapäeva pärastlõunal istutasid Kadrioru Pargi töötajad kunstiprojekti käigus Kunstihoone ette otra.


Tegemist oli jätkuga Marje Taska installatsioonile «Pluralistlik kevadkülv.» Installatsioon koosnes paarisajast mullaga täidetud lillepotist, mis olid rivistatud kunstihoone aknalaudadele. Sealsamas olid ka odraseemned, mida näitusekülastajad võisid külvata lillepottidesse. Seemnekülvi juurde käis ka installatsiooni maagiline osa, kus iga külvaja soovis soovi, mida ta kirjutas pliiatsiga seinale.

«Soovisin oma tööga väljendada mõtet, kuidas meie, inimesed, suures plaanis kõik omavahel kokku kuulume (tahame me seda siis või ei taha) ja oleme osa sellest loodusest,» ütles Taska.

«Minu jaoks on tähtis, et installatsioonil oleks mitu dimensiooni, mida annaks üha uuesti avastada. Kunstihoone akendel võrsuv oder oli vaid üks installatsiooni dimensioon. Aknaklaasidel tõusev päike oli teine, millest koorus välja energia jäävuse seadus. Inimeste soovid, mis olid kirjutatud pliiatsiga seintele, oli veel omaette dimensioon,» selgitas kunstnik.

Nüüd istutati juba tärganud oder pottidest ümber Kunstihoone ette. Lisaks sellele said kõik soovijad ka ise panna odraseemned mulda Vabaduse väljakul olevates haljastuskonteinerites.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles