Linnahalli läbirääkimised jõudsid järjekordsele lõpusirgele

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühjalt seisev linnahall laguneb.
Tühjalt seisev linnahall laguneb. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linna ja linnahalli rekonstrueerimisest huvitatud ettevõtte Tallinn Entertainment LLC vahelist lepingut ettevalmistav komisjon peab lõpetama oma töö 7. maiks.


Niisuguse otsuse tegi linnavalitsus oma 4. aprilli istungil. Mõlemad pooled on alates 2010. aastast pidanud läbirääkimisi linnahalli ja seda ümbritsevatele kinnistutele hoonestusõiguse seadmiseks, kuid lepingu põhitingimustes kokkulepet saavutatud ei ole.

«Läbirääkimiste kestuseks oli kokkuleppe põhitingimustes ette nähtud kuni kaksteist kuud, mida kokkuleppe põhitingimustes ettenähtud alusel pikendati poolte kokkuleppel kuue kuu võrra. Eelnimetatud tähtaja möödumisele vaatamata ei ole pooled mõistliku aja jooksul kokkuleppele jõudnud. Tallinna linn on jätkuvalt huvitatud linnahalli võimalikult kiirest rekonstrueerimisest, millest tulenevalt on otstarbekas määrata nimetatud läbirääkimiste lõpetamise tähtpäevaks 7. mai 2012,» selgitas abilinnapea Taavi Aas nii linnavalitsuse istungil kui hiljem reformierakondlasest linnavoliniku Ants Leemetsa arupärimisele vastates.

Tallinna linn on raha neelava linnahalliga hädas olnud juba aastaid. 2010. aasta alguses suleti lõplikult linnahalli kontserdisaal, jäähall oli tegevuse lõpetanud juba varem. Linnahalli rekonstrueerimiseks lahenduse leidmist raskendab ka see, et kompleks on arhitektuurimälestisena riikliku kaitse all.

2009. aastal paistis esimene lootuskiir, kui linnahalli renoveerimise vastu hakkas huvi tundma kosmeetikakuninganna Estée Lauderi poeg Ronald S. Lauder. Lauder, kellele kuulub üks kolmandik linnahalli renoveerimiseks moodustatud ettevõttest Tallinn Entertainment LLC olevat ka Tallinna linnapea Edgar Savisaare hea sõber.

Linnavalitsus on läbirääkimiste venimist seletanud suure kaugusega, sest teise lepingupoole esindajad asuvad Ameerika Ühendriikides. Siiski on ka linnavõimu avaldused aastate jooksul pessimistlikumaks muutunud ning oleks üllatav, kui 7. mail linnahalli renoveerimise kohta mõni positiivne uudis tuleks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles