Lasnamäe õigeusu kiriku ehituseks kulub tänavu kaks miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene õigeusukirik Lasnamäel.
Vene õigeusukirik Lasnamäel. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Lasnamäe õigeusu kiriku ehituseks kulub tänavu umbes kaks miljonit eurot, kiriku lõpuniehitamiseks on vaja üle kolme miljoni.

Tänavu paigaldatakse kiriku ülemised aknad ja kaetakse kuppel vasega, samuti käivad praegu juba ka sisetööd ja vaheseinte ehitus ning elektri- ja veekommunikatsioonide ettevalmistus, ütles MTÜ Russki Dom tegevjuht Jevgeni Tomberg BNSile. Lisaks käivad tööd keldris asuvas nii-öelda alumises kirikus.

Paralleelselt käib Tombergi sõnul fassaadiprojekti lõpetamine, mille valmimist loodeti märtsi lõpuks. Projekti valmimisel alustatakse ka fassaaditöödega ja sellest sõltub ülejäänud akende paigaldamine. Samuti sõltub fassaaditöödest ülejäänud katuse valmimine.

Kui suure summa saab Lasnamäe õigeusu kirik ehituseks Andrei Esmakutsutu fondilt, ei osanud Tomberg öelda, sest fondilt tulev summa sõltub ka laekuvate annetuste summast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles