Küttis: seaduslikku tegevust me keelama ei hakka

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Haridus- ja teadusministeeriumi asekantsleri Kalle Küttise sõnul tulid Tallinna kavad vene õppekeele säilitamiseks ministeeriumile üllatusena, ent seaduspärastele meetoditele takistusi tegema ei hakata.
 

«Lisaõppekavade loomisest ei ole meiega räägitud poolt sõnagi. Meil ei ole ka sellist plaani, et me ei peaks Tallinna loodavale erakoolile andma koolitusluba. Eesti on õigusriik, kui nad korraliku taotluse esitavad ja seadus lubab erakoole luua, siis nad selle loa ka saavad,» kinnitas Küttis.

Samas ei ole ministeeriumil praegu head lahendust selleks, et eestikeelsest gümnaasiumiharidusest kõrvalehoidjaid korrale kutsuda. «Loomulikult on see trikitamine, aga kui erakooliseadus seda lubab, siis ei ole midagi teha. Praegu ei ole ka soliidne minna kibekiiresti seda seadust muutma.»

Küttise isiklik arvamus on, et erakooli loomine on vale. «Õpetada Eesti riigi ja maksumaksja raha eest keeles, mis ei ole riigikeel - seda ma õpetaja ja kodanikuna õigeks ei pea.»

Asekantsler meenutas, et riigi raha eest erakoolis õpetajate pidamise võimalus kirjutati seadusesse alles mullu ja seda valitsuse ettepanekul. «Seda soovisid need, kes nägid erakooli kui üht ettvõtluse vormi. Poliitiliselt on see eraettevõtja aitamine, aga teisest küljest on see pannud riigi raskustesse täitmast oma ideoloogilist funktsiooni.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles