Solarise laevaringu süüasja kahtlusaluste arv kasvas neljani

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinosaali purunenud ripplagi.
Kinosaali purunenud ripplagi. Foto: Päästeamet

Solarise keskuse kinosaali laevaringu kohtueelne uurimine on lõppenud ning selle käigus on kahtlustus esitatud kolmele füüsilisele ja ühele juriidilisele isikule.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põder ütles Postimehele, et politsei on kriminaalasja materjalid edastanud prokuratuurile. Ta lisas, et süüdistus jõuab tõenäoliselt lähikuudel kohtusse.

Põderi sõnul ei saa enne süüdistuse koostamist täpsemalt ütelda, kellele on kahtlustus esitatud.

Solarise keskuses asuva Cinamoni kino lagi kukkus alla 13. oktoobril 2009, mõned päevad pärast keskuse avamist. Kuna saal oli tühi, siis keegi õnnetuses viga ei saanud.

Lae allakukkumise päeval alustas tehnilise järelvalve amet asjaolude selgitamiseks haldusmenetlust. Eelmise aasta aprillis valmis lõplik uurimiskokkuvõte, mis tuvastas, et kinosaali rajamisel oli puudujääke nii projekteerimises, ehitamises, ehitusjuhtimises kui omanikujärelvalves. Solarise keskuse ehituse peatöövõtja oli Merko Ehitus.

Solarise keskuse omanikud otsustasid pärast laevaringut kõik sealsed kinosaalid sulgeda ning laekonstruktsioonid ümber ehitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles