Selgusid Tammsaare pargi ümberkujundamise ideekonkursi parimad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammsaare park.
Tammsaare park. Foto: Toomas Huik

Tammsaare pargi linnaruumilise lahenduse ideekonkursi žürii valis välja kolm parimat ja kolm ergutuspreemiat väärivat tööd.

Ideekonkursi võitjad kuulutatakse välja 29. märtsil kell 16 Tallinna linnaplaneerimise ameti saalis. Siis avalikustatakse sõelale jäänud tööde paremusjärjestus ning ühtlasi selguvad tööde praegu märgusõnade taga peituvad autorid.

Auhinnalistele kohtadele pretendeerivad tööd märgusõnaga «Antoni raba», «Belle Epoque», «Pilv», «Pöörded», «Vargamäe voored» ja «Viljaringid».

Ideekonkursile laekus kokku 22 võistlustööd. Linnaplaneerimise amet kuulutas Tammsaare pargi linnaruumilise lahenduse ideekonkursi välja eelmise aasta 23. detsembril.

Edukate lahenduste autorite premeerimiseks on ette nähtud kokku 25 000 euro suurune auhinnafond, millest I auhind on 13 000 eurot, II auhind 6500 eurot ning III auhind 3250 eurot. Lisaks antakse välja kolm ergutuspreemiat rahalise väärtusega 750 eurot.

Tammsaare pargi linnaruumiline uuendamine on plaanis ellu viia järgmisel aastal, pärast kogu käesoleva aasta kestvate projekteerimistööde lõppu.

Tänase Tammsaare pargi erinevad osad ei suhestu omavahel linnaruumiliselt ega maastikuarhitektuuriliselt. Kuna tervikliku pargiruumi üheselt mõistetav ajalooline sõnum on kadunud ja nõudmised avaliku linnaruumi funktsionaalsele kvaliteedile on oluliselt tõusnud, siis sooviti leida ideekonkursiga uus tänasesse päeva sobiv, kuid eelnenut arvestav lahendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles