Reporter.ee: Scanpix kontrollib ka koalitsioonipoliitikute blogisid

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto, mida Edgar Savisaar oma blogis ilma loata kasutas
Foto, mida Edgar Savisaar oma blogis ilma loata kasutas Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna liider Edgar Savisaar laskis oma blogis loata kasutatavatele piltidele juurde panna viited, kust need pildid võetud on ja kellele need kuuluvad. Scanpix lubas ka koalitsioonipoliitikute blogisid kontrollima hakata.

Edgar Savisaar ei tahtnud eile Tallinna linnavalitsuse pressikonverentsil talle süüks pandavat fotovargust kommenteerida. Savisaar ütles, et see on nii tühine asi, et sellega ei maksaks meedial tegeleda, vahendas Reporter.ee videolõik.

Selle asemel tulid Keskerakonna noored Kanal 2 toimetusse ja esitasid avaliku nõudmise, et politsei peab hakkama uurima koalitsioonipoliitikute Mart Laari, Marko Mihkelsoni, Andres Herkeli ja Silver Meikari blogides olevate fotode kasutamise seaduslikkust.

«Esitasime politseile avalduse, et nad kaaluks ka teiste poliitikute blogide uurimist, kuna ma leian, et see ei ole päris normaalne, et võeti Edgar Savisaar ette,» rääkis Keskerakonna Noortekogu peasekretär Priit Kutser. «See on nagu näidispoomine.»

Scanpixi juht Art Soonets lubas ka koalitsioonipoliitikute blogid üle vaadata.

«Me kavatseme nende avaliku elu tegelaste blogid üle vaadata, kellele on vihjatud hirmsasti,» ütles Soonets. «Kavatseme täpselt sama moodi käituda, et me palume neil viia vastavusse selle ja tollega. Seal ei pruugi olla meie pildid, seal võivad olla kellegi kolmanda või neljanda pildid, aga vahet ei ole - viide pildi päritolule peab olema.»

Fotopanga Scanpix juht Art Soonets esitas teisipäeval Põhja politseiprefektuurile avalduse, küsides seisukohta fotopanga pildi loata kasutamise kohta Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare blogis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles