Merko: Loo tunnel sai eile õhtul kuivaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile oli Loo tunnelis uputus.
Eile oli Loo tunnelis uputus. Foto: Liis Treimann

ASi Merko Ehitus Eesti juhatuse liikme Andres Agukase sõnul sai firma eile õhtul poole kaheksaks Loo tunneli uputuse kontrolli alla ning kell üheksa võisid autod sealt juba vees ukerdamata läbi sõita.

Vesi pumbati tunnelist välja ajutiste pumpadega. Agukase väitel on üks pärispumpla töökorras, kuid ülejäänud kahte tuleb remontida. Sellega praegu tegeldaksegi.

Eelmisel nädalal toimunud kaablivargus viis pumplad rivist välja ning neist ühe mootor võetakse maha ja saadetakse valmistajatehasesse, sest garantii ajal ei tohi seda põlve otsas parandada.

Agukas mainis, et Merko on pumplad maanteeametile üle andnud, kuid eks omavahel tuleb nüüd parandustööde maksumuse tasumise üle hakata läbi rääkima.

«Kui suurt vihma ei tule, siis praegu korras olev üks pumpla saab hakkama, aga tugevam vihm sulatab kiiresti lund ja rohkem vett voolab mõlemalt poolt tunnelisse ning ühest pumplast jääb väheks,» selgitas Agukas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles