Savisaar tahab poolt kruiisituristide tasust linnale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisituristid.
Kruiisituristid. Foto: Priit Simson

Tallinna linnapea Edgar Savisaar saatis Tallinna Sadama juhatuse esimehele Ain Kaljurannale kirja, milles tahab sadamaga koostööd teha ning 50 protsenti kruiisituristidelt võetavast tasust linnale.

«Ootan Tallinna Sadamalt koostööpanust linna väisavatele kruiisituristidele kvaliteetse linnaruumi pakkumisel,» kirjutas linnapea. «Arvestades eelpooltoodut teen Tallinna Sadamale ettepaneku maksta 50 protsenti kruiisituristidelt võetavast tasust Tallinna linnale, et tagada täiendavaid investeeringuid Tallinna külalistele suunatud infrastruktuuri arendamisse.»

Oma soovi põhjendas Savisaar asjaoluga, et linn paigaldab igal suvel märkimisväärse arvu ajutisi tualette, suunab täiendavat raha heakorratöödele, viitadele ja kaartidele ning tõhustab info jagamist.

«Oleme ehk ühel nõul, et rääkides külalislahkest kruiisiturismi sihtkohast on nii Tallinna linna kui Tallinna Sadama eesmärk meeldejääv reisielamus ja rahulolevad linnakülalised,» kirjutas linnapea. «Selline reisikäitumine annab Tallinna Sadamale suurema garantii kruiisikaisse tehtavate investeeringute kiiremale tasuvusele.»

Tallinna väliskülastajate uuringu järgi külastas 2011. aastal linna 2,72 miljonit välismaalast. Kaks kolmandikku neist külastustest tehti turismi kõrghooajal ehk aprillist septembrini.

2011. aastal oli välisriikide ühepäevakülastajaid Tallinnas 1,17 miljonit ning ööbivaid välisturiste 1,55 miljonit. 1,05 miljonit ühepäevakülastajat ehk 90 protsenti saabus Tallinna laevaga.

Hinnanguliselt on suvel päevi, kui linna välisturistide arv ulatub 20 000 inimeseni. Nee päevad on Savisaare sõnul tõsiseks väljakutseks linna infrastruktuurile.

Linnapea mainis, et Tallinna Sadama kavandatav uus kruiisikai võib lähitulevikus kasvatada Tallinna väliskülastajate arvu mõnel päeval isegi 30 000 inimeseni, kellest kaks kolmandikku on kruiisituristid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles