Õpetaja abi kohale laekus kaks korda rohkem sooviavaldusi, kui on kohti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sikupilli keskkooli direktor Villu Mengel on õpetajate abi kasutamisega rahul.
Sikupilli keskkooli direktor Villu Mengel on õpetajate abi kasutamisega rahul. Foto: Mihkel Maripuu

Kuni 9. märtsini oli võimalik Tallinna tööbüroose esitada sooviavaldus õpetaja abi sotsiaalsele töökohale. Laekus 109 avaldust, pakkuda on aga vaid 53 kohta.

Tallinna ettevõtlusameti osakonnajuhataja Mart Repnau sõnul laekus sooviavaldusi rohkem kui kaks korda enam, kui linn seda tööd pakkuda suudab. Kokku on kavas luua 53 õpetaja abi sotsiaalset töökohta.

Repnau lisas, et põhiliselt tahavad õpetaja abiks saada naised. Vestlused sooviavalduse esitanutega kestavad ning pärast seda suunatakse õpetaja abid koolidesse laiali. Kõige rohkem soovisid avalduse esitanud inimesed minna tööle Lasnamäe piirkonda.

Õpetaja abi on tugiisik, kes aitab õpetajat igapäevases töös ning toetab õpilasi õppetöös. Sellele sotsiaalsele töökohale said kandideerida inimesed , kes rahvastikuregistri andmetel on vähemalt ühe aasta olnud Tallinna elanikud ning töötukassas vähemalt ühe kuu töötuna arvel. Tööleping kehtib 12 kuud ning brutotöötasu on 290 eurot kuus.

Õpetaja abi ametikohale oodati kandideerima vähemalt keskharidusega isikuid, kes ei tööta ega õpi ning kellel on tahe ja oskus töötada õpilastega.

Tallinna ettevõtlusamet koostöös haridusametiga alustas eelmise aasta oktoobris pilootprojektina esimese viie õpetaja abi sotsiaalse töökoha rahastamist. Sikupilli keskkool ja haridusamet andsid tänavu jaanuaris sellele projektile kiitva hinnangu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles