Fotod ja video: streik trammipargis

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hoolimata ametiühinguliidrite eilsest ärplemisest sõidavad täna nii rongid kui trammid. Viimaseid on liinil küll vaid veerand tavalisest mahust.


Streigijuht Alexander Martynenko sõnul on liinil isegi veidi rohkem tramme kui 25 protsenti. «Seda on raske täpselt öelda, mõned trammijuhid tulevad juba liinilt tagasi. Neljast trammiliinist on kaks kaetud. Need on esimene ja neljas liin,» ütles Martynenko.

Samal hetkel kostab raadiosaatjast dispetšeri hääl: «Minu andmetel on praegu liinil 13 neljanda liini trammi.»

Pärnu maantee depoos streigib Martynenko sõnul 19 inimest. Streikijad on kogunenud ühte suuremasse ruumi. Laual on lilled, teekann ja küpsisekarp ning streigi ajal peetakse naistepäeva.

Samal ajal sõidab välja trammijuht, kes repressioonide kartuses oma nime öelda ei soovi. Kümme aastat trammijuhina töötanud naine ütles, et läheb huviga liinile, et näha, mis linnas toimub.

Kui tramme ja ronge on liikumas näha üsna palju, siis kesklinnast Mustamäele ja tagasi sõites on näha vaid ühte TAKi ja ühte MRP bussi. Nii Sõpruse puiestee kui Mustamäe tee linna sisenev suund on üsna põhjalikult umbes.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles