Reformierakond: Keskerakond on ühistranspordi kvartalikaardi taastamise vastu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kvartalikaardiga oli mugav ühissõidukites sõita.
Kvartalikaardiga oli mugav ühissõidukites sõita. Foto: Priit Simson

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Helge Hallika tegi ettepaneku taastada Tallinna ühistranspordi piletisüsteemis kvartalikaart endiste hindadega ning lisada sooduskaart mittetallinlastele, Keskerakond seda ettepanekut aga ei toetanud.

«90 päeva kaart ehk kvartalikaart oli Tallinna ühistranspordis äärmiselt populaarne, kasutasin seda aktiivselt ka ise,» ütles Hallika. «Kvartalikaart, mille hind oleks soodsam, kui korraga kolme 30 päeva kaardi soetamine, tooks Tallinna bussidesse, trollidesse ja trammidesse palju inimesi nii juurde kui ka tagasi. Kui minu ettepaneku kohaselt oleks 90 päeva täiskaardi hind 42,18 eurot, nagu eelmisel aastal enne ärakaotamist, siis täna maksab kolm 30 päeva kaarti kokku 55,5 eurot.»

Hallika sõnul võiks samuti taastada ka 90 päeva sooduskaardi mittetallinlastele. «Ei ole ühtki põhjust, miks ei võiks Tallinna õppima tulnud tudengitel olla õigust sooduskaardile. Omavalitsuse maksutulude seisukohalt on arusaadav poliitika, kus sissekirjutuse puhul on kaardi hind soodsam, kui mittetallinlasel, ent see ei selgita ebavõrdset kohtlemist sooduskaardi olemasolu osas,» märkis ta.

Tallinna linnavolikogu 23. veebruari istungil hääletas Helge Hallika ettepaneku poolt 17 ja vastu 36 volinikku. Vastu hääletasid ainult Keskerakonna fraktsiooni liikmed.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles