Tallinn suurendab retseptiravimite hüvitust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Retseptiravimid
Retseptiravimid Foto: SCANPIX

Tallinna linnavalitsus hüvitab lastega peredele, puuetega inimestele, eakatele, töötutele ja teistele abivajajatele retseptiravimite osalise maksumuse, tõstes tänavu eelarvest selleks eraldatava summa 3,5 miljoni kroonini.

Mullu eraldati linnaeelarvest retseptiravimite hüvitamiseks 3 miljonit.

Ühtlasi tõstis linn ühele isikule aastas makstava toetuse piirmäära 1 000 kroonilt 2 500 kroonini.

Linnapea Edgar Savisaare sõnul ei saa olukorras, kus ravimite käibemaks tõusis viielt protsendilt üheksale, abivajajaid hätta jätta.

«Majanduslikku kitsikusse sattunud inimesed peavad saama vähemalt võimaluse end ravida,» ütles Savisaar.

Toetust retseptiravimite maksumuse osaliseks hüvitamiseks makstakse umbes neljale tuhandele inimesele, toetust makstakse 3- 4 korda aastas ja keskmine ühekordne toetus on 431 krooni.

Linnaosade valitsuste sotsiaalhoolekande osakondade kinnitusel on vajalike ravimite ostmisel kõige suuremad raskused eakatel, puuetega inimestel ja töötutel.

Suurem osa retseptiravimite maksumuse osaliseks hüvitamiseks ettenähtud vahendeid makstakse eakatele ja puuetega inimestele. Lastega peredele makstav summa on alla 100 000 krooni aastas, mis tuleneb asjaolust, et kõige sagedamini haigestuvatele alla kolme aastastele lastele on ravimid tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles