Savisaare raamatut tutvustavad artiklid ilmusid Pealinnas tasuta

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalehes Pealinn ilmunud artikkel Savisaare raamatust
Ajalehes Pealinn ilmunud artikkel Savisaare raamatust Foto: Internet

Tallinna linnavolikogu aseesimees Jaak Juske (SDE) tunneb linnapea Edgar Savisaarele esitatud arupärimises huvi, kui palju maksis linnapea ajalehele Pealinna oma raamatu reklaamimise eest. Linna teatel sai ajaleht Savisaare raamatust kirjutada tänu peatoimetaja meisterlikkusele.

Jaanuaris ilmusid ajalehes Pealinn kahes järjestikuses numbris suured artiklid, mis tutvustasid Edgar Savisaare kevadel ilmuvat raamatut. «Tegemist on ilmselge reklaamiga ja selle eest tuleb maksta. Soovin teada, kas linnapea kuritarvitas oma ametiseisundit ning sai reklaampinna tasuta või on ta selle eest linnale nõuetekohaselt tasunud,» ütles Jaak Juske.

Ta saatis linnapeale arupärimise, paludes esitada maksekorralduse koopia ning soovides ühtlasi teada, kas linnapeal on oma raamatut kavas reklaamida veel mõnes Tallinna linnale kuuluvas meediakanalis.

Tallinna avalike suhete direktor Ain Saarna ütles Postimehele, et tegemist oli selgelt uudisliku materjaliga. «Igale toimetustele on eriti magusad need uudised ja materjalid, mida teistel ei ole. See oli peatoimetaja Maarja-Liis Arujärve meisterlikkus, et ta niisuguse materjali Pealinna lehte sai,» sõnas Saarna. Tema hinnangul näitas materjali ajakirjanduslikku põnevust seegi, et ajalehes ilmunud materjali kasutasid hiljem ka teised meediaväljaanded.

«Katkendi avaldamine tulevasest raamatust oli eelnenud loo loogiline jätk. Hr Edgar Savisaar võinuks niisuguse katke avaldamisõiguse müüa ka mõnele kommertsväljaandele, kuid linnapeana andis ta selle tasuta kasutada Tallinna linna tasuta ajalehele,» lausus Saarna.

«Sarnaste näidetena meenuvad Margarita Voitese elulooraamat, Anneli Rõigase «Sulepeaga idarindel», Virrko Lepassalu teosed ning lugematu hulk kirjutisi-teavitusi kultuuri- ja spordisündmustest,» meenutas Saarna teisi samasuguseid artikleid Pealinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles