Keskerakond hoiab Tallinnas vapralt edumaad

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kuigi ka Tallinnas kasvab sotsiaaldemokraatide populaarsus, tuleb see kõigi ülejäänud suuremate erakondade arvelt ning vahe Keskerakonna ja Reformierakonna vahel pole vähenenud.

2010. aastal toetas Keskerakonda 32 protsenti valimisealistest pealinna sisse kirjutatud mitte-eestlastest Eesti kodanikest ning aasta hiljem kaks protsendipunkti vähem, selgub TNS Emori aastakeskmiste võrdlusest.

Kuid neist enam on vähenenud Tallinnas sama ajaga Reformierakonna toetus – 29-lt 26-le protsendile.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) toetus kahanes samal ajal protsendipunkti võrra 18ni. Sotsiaaldemokraadid kasvatasid enda toetuse aastaga 11 protsendi pealt IRLiga võrdseks.

Kui võrrelda omavahel 2011. aasta teise poolaasta keskmisi, siis on sotside oma tõusnud lausa 20 protsendini, kuid see ei ole vähendanud Keskerakonna toetust – protsendipunkti on pidanud loovutama nii Reformierakond kui IRL.

TNS Emori arvutustes on arvestatud vaid valimisealiste kodanike eelistusi ning lõppnumbritest on välja jäetud isikud, kel vastamisel parteiline eelistus puudus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles