Mupo plaanib koolilaste ohjeldamiseks eripatrulle

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii mõnegi õpilase kotis on lisaks õpikutele ka suitsupakk.
Nii mõnegi õpilase kotis on lisaks õpikutele ka suitsupakk. Foto: Toomas Huik

Tallinna munitsipaalpolitseil on plaan panna tegutsema eripatrullid, kes hakkasid koolimajade juures püüdma alaealisi suitsetajaid ja napsupruukijaid.

«See on mul üks salajane plaan, visioon,» ütles Tallinna munitsipaalpolitsei juht Kaimo Järvik Postimees.ee'le.

Kui see plaan teoks saab, siis oleks tegemist eripatrulliga. «Ta jälgib et alaealised ei suitsetaks kooli territooriumil, ei jooks alkoholi, ei uhaks autodega, ei pargiks sinna, kuhu ei ole ette nähtud,» selgitas Järvik oma kava.

Mupo juhi kinnitusel on neil olemas voli alaealistel suitsetamist ja joomist keelata. «Kui meie volitused pole mingi teo keelamiseks piisavad, siis on alati olemas riigipolitsei. Meie peame kinni ja politsei tuleb, fikseerib ja karistab,» ütles Järvik.

Kesklinna koolides on olukord hullem

Kuna tegu on pilootprojektiga, siis esialgu on kavas saata eripatrullid paari kooli juurde. Järviku sõnul ei ole tõenäoliselt tegu kesklinna koolide, vaid Kristiine, Nõmme või Pirita haridusasutustega.

Küsimusele, miks kesklinna koolide asemel asutakse tegutsema äärelinnas, vastas Järvik: «Ma eeldan, et kõrvaliste koolide territooriumid on vähem probleemsed kui kesklinna omad».

Idee Riiast

Idee koolide juures nn suitsupatrulle kasutada on Järviku sõnul pärit lõunanaabrite juurest, mille pealinnas vastavad patrullid juba aastaid tegutsevad.

Ka Tallinna munitsipaalpolitseinikud oli esialgu kavas sinna jaanuaris õppima saata. «Pärast eilseid sündmusi, millega Riia mupo on tõsiselt seotud, siis on meie  koolitusplaan raskendatud ja lükkub edasi,» tõdes mupo juht.

Järviku sõnul oli kavas saata Eesti pealinna mupo esindajaid nädalaks paariks Riiga õppima ja see aeg peaks tema hinnangul olema piisav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles