Galerii: Estonia teatris harjutati rünnakus vigasaanute evakueerimist

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul ajavahemikus 19.15-21.15 toimus Estonia teatris vabatahtlike päästeõppus, mille käigus harjutati terrorirünnaku käigus vigasaanute päästmist keerulistes oludes.

Õppuse eesmärk on harjutada vabatahtlike päästjate tegevust kriitilises olukorras, kui päästjad ning kiirabi on hõivatud ega saa sündmuskohale tulla, ütles õppuste korraldaja Orm Tammepuu Vabatahtlikust Reservpäästerühmast.

Õppusel osales 30 vabatahtlikku reservpäästerühmast, kelle ülesandeks oli rünnakus kahjustada saanud teatrisaalist välja tuua mitukümmend raskelt vigastatut.

Õppuste legendi kohaselt on inimesed saanud viga nii rünnakus kui ka selle tagajärjel tekkinud paanika ja rüseluse tulemusel. Granaadiplahvatus purustas elektrijuhtmeid, maja on osaliselt pime, liftid ei tööta.

Plahvatuse tõttu võib olla katusekorruse kammersaal varisemisohtlik, mistõttu tuleb kannatanud evakueerida enne suurt tormi, mis ilmajaama andmeil jõuab Tallinnasse umbes kell 21.

Kõik liikumisvõimelised kannatanud on hoonest iseseisvalt põgenenud. Suurest vigastatute arvust hoolimata luure hukkunuid ei tuvastanud. Mitteliikuvaid kannatanuid on jäänud hoonesse umbes 30 ja need on peamiselt kuuenda korruse kammersaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles