Politsei hakkab kontrollima talverehve

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naastrehv
Naastrehv Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Esmaspäeval kontrollivad Põhja prefektuuri liiklustalituse politseinikud koos Rehviliiduga talverehvide olemasolu ja nõuetele vastavust.

Talllinnas ja Harjumaal esmaspäeva jooksul eri aegadel ja mitmes eri kohas läbiviidava koostööoperatsiooniga kontrollitakse nii kohustuslike talverehvide olemasolu kui ka rehvide mustri sügavust, teatas Põhja prefektuur.


Põhja prefektuuri liiklustalituse vanema Sirle Pai sõnul ei ole kontrolli eesmärgiks autojuhtide karistamine vaid meeldetuletamine, et talverehvid on kohustuslikud. Tõsiste rikkumiste puhul ei kavatse politsei vaid hoiatuse ja näpuviibutusega piirduda.

«Kuigi sügis on sel aastal olnud üldiselt pehme, on nii tee kui ka õhutemperatuur pidevalt nii madalal, et suverehviga enam kindlasti sõita ei tohi. Nii mõnelgi hommikul on must jää halvasti üllatanud päris paljusid autojuhte,» ütles Sirle Pai. «Praegusel ajal suverehvidega sõitmine tähendab iseenda, oma auto ja kõigi kaasliiklejate tervise ning vara kõrgendatud ohtu seadmist.»

Talverehvid on kohustuslikud kasutada 1. detsembrist 1. märtsini. Talverehvide mustri minimaalne sügavus peab olema 3 millimeetrit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles